Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın girişimleri sonucu mülkiyet sorunu ortadan kalktı. Başkan Alan, Baştarla, Mithatpaşa ve Çınartepe Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerde hak sahipliği tespit edilen kişilerin tabularının verileceğini açıkladı.

İşte belediyeden yapılan açıklama şu şekilde;

Yıllardır Belediyemiz taşınmazlarının üzerinde kamu hacizlerinin olması nedeniyle hak sahibi vatandaşlarımız için 2019 yılı itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları ile yürütülen kapsamlı çalışmalar karşılıklı anlaşmalar ve teminatlar doğrultusunda borçlarımızı yeniden yapılandırmış olup, Belediyemiz taşınmazlarının üzerindeki hacizler diğer taşınmazlarımızın üzerine taşınarak, tapu verilecek taşınmazların serbest bırakılması sağlanmıştır.

2002 yılında yapılan 2981 sayılı kanunun 10/C maddesi uyarınca hak sahipliği tespit edilen Baştarla, Mithatpaşa ve Çınartepe Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerimiz de hak sahipliği tespit edilen vatandaşlarımızın tapuları en kısa zamanda verilecek olup, böylece şehrimizde mülkiyet sorununu da çözmüş olacağız.

Bu bakımdan, 2019 yılından itibaren çalışmalarımızda bizlere her türlü imkân ve olanaklarını sunan kamu kurumlarımıza teşekkür ederiz.'

Editör: TE Bilisim