Bel altı ve şantaj kokan yazılarıyla ünlü Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ yazmış olduğu köşe yazıları ve haberlerle algı operasyonlarına devam ediyor. Birçok iş adamını ve belediye başkanını tehdit ettiği ve şantaj yaptığına dair iddialar kamuoyunda yüksek sesle dillendirilirken, dün belediye başkanları hakkında itibar cellatlığına soyunan Ali Rıza Tığ’ın bugün aynı başkanları övmesi, yere göğe sığdıramaması “Ver parayı değiştir yazıyı” yorumlarının yapılmasına neden oluyor. Algı operasyonu denilince Zonguldak’ta ilk akla gelen Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ, “Zonguldak en büyük operasyon çocuğu” diye anılmaya başladı. İnsanlara yazmış olduğu yazılar ve yapmış olduğu algı operasyonlarıyla yıldırarak bir daha yazmamak karşılığında, yazdığı insanlardan para istediği iddia edilen Ali Rıza Tığ kamuoyu tarafından büyük tepki görüyor.

Elmas Televizyonu olarak Ali Rıza Tığ’ın yapmış olduğu algıları ve belediye başkanlarına yazmış olduğu olumsuz yazılar sonrası nasıl 180 derece dönerek aynı belediye başkanlarını nasıl övdüğünü gün yüzüne çıkarıyoruz.

DEVREK BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN BOZKURT’U DÜN AĞIR BİR DİLLE ELEŞTİREN ALİ RIZA TIĞ BUGÜN NEYİN KARŞILIĞINDA ÇETİN BOZKURT’U ÖVÜYOR!

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u yazmış olduğu haberler ve köşe yazılarıyla adeta itibarsızlaştıran, halkın gözünde belediyenin parasını yiyen belediye başkanı imajı çizen Ali Rıza Tığ, bu haberlerini bir kenarda unuturken, bugün Çetin Bozkurt’un başarılı bir belediye başkanı olduğu konusunu yapmış olduğu haberlerinde işliyor. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u belediyenin imkanlarını kullanarak kendine villa yaptırdığını, belediyenin parasını kendine harcadığını ima eden Ali Rıza Tığ, bugün ise Çetin Bozkurt’u övücü haberleri sıralamaya devam ediyor.

“ÇETİN BOZKURT HALKINI KANDIRIYOR”

Bel altı ve şantaj kokan yazılarıyla insanlara itibar cellatlığında bulunan Ali Rıza Tığ 8 Ağustos 2020 tarihli köşe yazısında Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un halkı kandırdığını yazarken; “Cumhurbaşkanlığı kararı ile yürürlüğe giren 7244 sayılı yasa kapsamında belediyeler, 3 ay kira, vergi ve gecikme zammı almayacak.
Hal böyle iken, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, belediye olarak karar aldıklarını ve 3 ay kira, vergi ve gecikme zammı almayacaklarını açıklıyor.
Çetin Bozkurt, halkını kandırıyor.
Cumhurbaşkanlığı kararını kendi kararı gibi kamuoyu ile paylaşıyor.
CHP'liler Çetin Bozkurt'un bu aldatıcı paylaşımını sosyal medyada deli gibi paylaşıyorlar.
Şaka gibi!” ifadelerini kullandı.

“ÇETİN BOZKURT PARANIN KAYNAĞINI AÇIKLAMAK ZORUNDA”

Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un belediye kaynaklarını kullanarak kendine villa yaptırdığı imasında bulunan Ali Rıza Tığ yine 7 Temmuz 2020 tarihli köşe yazısında; “Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, rahmetli ağabeyine ait çatı katında otururken, 16 aylık görev süresi içinde 750 bin liralık villa sahibi oldu.

Villanın çevre düzeni, havuzu ve son işleri yapılıyor. Kısa bir süre içinde villa oturulacak hale gelir. Peki başkan kısa sürede bu parayı nereden buldu?

Ayda 10 bin lira alsa, hiç harcamasa, hepsini kenara koysa 5 yılda biriktirebileceği para 600 bin lira. Ama başkanın aldığı ev 750 bin lira.

Çetin Bozkurt bu işi nasıl açıklayacak merak ediyorum. Seçimde bir yer satıp 200 bin lira aldıydı. Yine yer sattım demez inşallah!

Eğer banka kredisi kullanmışsa bunu da rahatlıkla kamuoyu ile paylaşabilir. Bitişiği 750 bin liraya satıldı. Eğer çok ucuza aldığını iddia ederse, müteahhidin başı derde girer!

Biz Devrek'te olan biteni araştırmaya, yazmaya devam edeceğiz.

Devrek Belediyesi'ne 30 yıl önce bilet gişesinde memur olarak başlayan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Belediye Başkanı seçilen Çetin Bozkurt'un başarı öyküsü herkesin dikkatini çekiyor” ifadelerine yer verirken adeta Çetin Bozkurt’u hırsızlıkla itham ediyor.

“ÇATI KATINDAN HAVUZLU TRİPLEX VİLLAYA”

Ali Rıza Tığ yine 19 Temmuz 2020 tarihli köşe yazısında kara mizah yaparak Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a “Başkanın başarı öyküsü: Çatı katından havuzlu triplex villaya” başlığı ile yazmış oldu yazıda ise; ”Devrek İsmet Paşa Mahallesi'nde ölen kardeşine ait evin çatı katında oturan Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, seçim çalışmaları sonrasında finans kaynağını "Aileme ait 200 bin liralık yer sattım" diyerek açıklamıştı.
Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 16 aylık başarılı çalışması sonucunda İsmetpaşa Mahallesi'nde kardeşine ait çatı katında otururken, Karşıyaka Mahallesi Çamlık mevkiinde yüzme havuzlu tripleks villa sahibi olması, siyasetteki başarısının yanı sıra ticaretteki başarısını gösterdi.
Devrek'te üç dönem Belediye Başkanlığı, bir dönem Zonguldak Milletvekilliği yapan Nadir Saraç'ın bile böyle bir başarı gösteremediği konuşuluyor” ifadelerine yer verdi.

“BÖYLE BOŞ BİR BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİM”

İtibar cellatlığına soyunan Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ yine hızını almayarak 5 Mayıs 2021 tarihli köşe yazısında Devrek Belediye Başkanı çetin Bozkurt’un boş bir adam olduğunu ifade ederken; “Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Volswagen Touareg marka 4x4 cip almak için Belediye Meclisi'nden yetki istiyor. Bu aracın bugünkü başlangıç fiyatı 2 milyon 195 bin lira. Ancak "itfaiye öncü aracı" adı altında bu aracı alırsa, çok daha az para ödeyecek. Belediye Meclisi'ndeki AK Partili üyeler bu isteğe karşı çıkınca, "Bisiklete binerim. İtfaiye aracıyla giderim" filan diyerek, çocukça tavırlar sergiliyor. Meclis canlı yayınlandığı için böyle numaralar yapıyor. Kameraları kapattıktan sonra allem-kullem izin alıyor.

Kendi başaramadığı işi, avuç içi kadar belde olan Çaydeğirmeni yapınca, sosyal medya hesabından, "Ne ben, ne 1887'de kurulan belediyem bu kadar vizyonsuz değil. Bunu ancak vizyonsuzlar hayal eder, geri zekalılar gerçekleştirir, aptallar alkışlar, yaranmaya çalışanlar da haber yapar. İnşallah Çaydeğirmeni Belediye Başkanlığı'nın aldığı bu araçta bu itfaiye ibaresi vardır. Çünkü itfaiyesi tek bir yangına dahi müdahale edemeyecek bir beldemizin bir yerinden başlamış olmanın mutluluğunu yaşayacağım. Takip de edeceğim" diyor!
Oysa kendi partilisi Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, aynı yöntemle araç aldı. İnsan, kendi partisinin belediye başkanına "geri zekalı" der mi?
31 yıllık gazeteciyim...
Böyle boş bir belediye başkanı görmedim.
Göreve geldiği günden bu yana Devrek'te hayata geçirdiği tek bir proje yok.
Yaptığı en büyük iş, çatı katı bir evden tripleks bir villaya geçmek...
Annesine son model lüks bir araç almak...
Anlayacağınız Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "kentine" değil, "kendine" çalışıyor.
Sosyal medyayı her kullandığında pisliğe batıyor.
Sağa-sola laf yetiştirmeyi bırakıp Devrek'e kalıcı eserler bıraksa, iyi olacak” İfadelerinde bulundu.

YIL 7 TEMMUZ 2022 NE DEĞİŞTİ?

Bu kadar yazı ve haberiyle Devrek Belediye Başkanı hakkında adeta itibar cellatlığında bulunan Ali Rıza Tığ ne hikmetse 2022 yılının son dönemine girerken bir anda rol değiştiyor ve Çetin Bozkurt’u övücü haberlere yer verirken kamuoyu bu değişimin ne amaçla olduğunu merak ediyor. 7 Temmuz 2022 tarihli haberinde Çetin Bozkurt’un fotoğrafının altına “Engellemelere rağmen hizmetleriyle tarih yazıyorlar’ başlığı atan Ali Rıza Tığ, bu sefer de Çetin Bozkurt’a iyi yönde algıya başlıyor.

ALİ RIZA TIĞ DÖNMEDE HIZINI ALAMADI!

“2022 Yılında Ali Rıza Tığ dönme konusunda öyle hızını alamadı ki dün hırsızlıkla itham ettiği Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u halk kahramanı olarak göstermeye başladı ”Belediye Başkanı pazarda: Çürükleri sağlamlarla değiştirdi” başlığı ile yayınladığı haberde “Zonguldak'ın Devrek ilçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, zabıta ekipleri ile beraber pazar yerine giderek vatandaşların hakkını savundu.

Zabıta ekipleri ile beraber pazarda denetim yapan Belediye Başkanı Bozkurt, 'Vatandaşlarımızın karşılaştıkları olumsuzlukları zabıta ekiplerimize bildirmelerini istiyorum' diyerek ihbar hattı telefonunu verdi.

Başkan Çetin Bozkurt'un paylaşımı şöyle:
"Whatsapp ihbar hattı : 0 545 372 0 372. Zabıta Ekiplerimizle birlikte pazaryerini ziyaret ederek denetimlerde bulunduk. Tezgahlardan alışveriş yapan vatandaşa çürük ve defolu ürün verilip verilmediğini tek tek kontrol ettik. Çürük, ezik ve özürlü olan ürünleri çıkartarak sağlamlarıyla değiştirdik ve esnafa uyarıda bulunduk." İfadelerine yer verdi.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ…

ALİ RIZA TIĞ, BU DÖNÜŞLERİNİN SEBEBİ NEDİR? ÇETİN BOZKURT MU DOĞRU YOLU BULDU YOKSA SEN, ÇETİN BOZKURT’TAN PARAYI MI BULDUN?

Editör: TE Bilisim