AK Parti eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş, Zeki Tosun’a karşı yapılan yıpratma çalışmalarının arkasında Selim Alan’ın çevirdiği tüm entrikaları anlattığı çarpıcı açıklamalarını bu gün de sürdürdü.
Sosyal medya hesabında paylaşımlarını sürdüren Baş, Selim Alan’ın İl Başkanı Tosun’u yıpratmak amacıyla görevlendirdiği Yaşar Gök’ün zarf içinde elle yazılmış bilgi notlarını gazetecilere nasıl servis ettiğini tüm detayları ile açıkladı.
AK Parti’den istifa ederek yaşanan entrikaları ifşa etmeyi sürdüren Mehmet Baş, gazetecilere servis edilen el yazısı ile yazılmış bilgi notunu paylaşacağını söyledi.
İşte Mehmet Baş’ın Selim Alan’ın İl Başkanı Zeki Tosun’un arkasından çevirdiği entrikalarla dolu o açıklaması;
Evet Sevgili dostlar! Sizlere söylemlerimi daha açık, daha net söylemek ve bu söylediklerimden dolayı Ak Parti içerisindeki sevdiklerimin zarar görmemesi adına bugün itibariye Ak Parti’den istifa etmiş bulunmaktayım. Bildiklerimi sizlerle daha özgür bir şekilde paylaşmak adına bu kararı almış bulunmaktayım.
Bir önceki yazımda sizlere Selim Alan ve ekibinin beni İl Başkanı Zeki Tosun’un karşısına nasıl aday çıkarmaya çalıştıklarını Zeki Tosun hakkında nasıl haber yaptırarak yıpratmaya çalıştıklarını şahitleriyle birlikte size açıklayacağımın sözünü vermiştim ve bugün sizlere bu konuyu anlatacağım!
“Selim Alan, Zeki Tosun’u yıpratmak için Yaşar Gök’ü görevlendirdi”
Ak Parti İl Başkanlığı için yapılan son kongre öncesi Yaşar Gök, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan adına beni arayarak “Başkanım önemli konuşacaklarımız var. Seninle Sami Aydın’ın orada buluşalım “dedi.
Bunun üzerine Yaşar Gök ile Sami Aydın’ın orada akşam üzerine doğru buluştuk. Mekânda buluştuktan sonra kendisine konunun ne olduğunu sordum. İl Başkanı Zeki Tosun’un adaylık sürecinde Tosun’u yıpratmak ve aday olmaması için Selim Alan’ın kendisini ve ekibini görevlendirdiğini söyledi.
Tanındığından dolayı gazetecilerin yanına gidemediğini ve gittiğinde de Selim Alan’ın açığa çıkacağından korktuklarını belirterek bana bir zarf verdi. Bu zarfın içinde yazılanlardan zarfı getireceğim gazeteci arkadaşın haberi olduğunu belirtti.
“Zarfın içinde Zeki Tosun’un aleyhine yazılmış bilgiler vardı”
Zarfı alarak bir gazeteye getirdim. Zarfı orada açtığımızda zarfın içinde Zeki Tosun ile alakalı el yazısı ile yazılmış bilgiler olduğunu gördüm. Ben bu zarfın içindeki el yazısı ile yazılmış olan kâğıdı gazeteye bıraktıktan sonra gazetede konunun araştırılacağını ona göre haber yapılacağını belirterek beni uğurladı.
“O kağıt çok önemli”
Ben gazeteden çıktıktan sonra Yaşar Gök ve ismi bende saklı bir kişi araba içerisinde beni bekliyorlardı. Yanlarına gidip oturduğumda “Kâğıt nerde başkanım, o kâğıt çok önemli” dediler. Bende bunun üzerine gazeteciyi arayarak; “Sana verdiğim o kâğıt nerde. O kâğıdı bizim acilen almamız lazım. Bizim için önemli” dedim. Gazeteci kişide bana” Kâğıdı yırtıp attım. Niye bu kadar önemli ki? Üzerine bilgi yazılı olan kağıt neden bu kadar önemli ki?” deyince bende bir şey demedim telefonu kapattım.
“Bizim el yazımız, yarın ifşa oluruz”
Yaşar Gök bu sırada bana “Keşke kâğıdı orada bırakmasaydın. Bizim el yazımız var. Yarın bir gün önümüze çıkar ifşa oluruz, başkan Selim Alan’ın başı yanar” dedi. Daha sonra hep birlikte Kozlu’da başka bir gazeteye gideceklerini söylediler. Kozlu’ya gittiğimizde ben durumu artık anlamıştım. Kozlu’ya geldiğimizde bana “Hadi sende gel” dediler.
“Beni pis işlerinize alet etmeyin” dedim…
Bende kendilerine; “Beni bu saatten sonra bu tür pis işlerinize alet etmeyin. Ben yokum” diyerek kendilerini arabada bekledim. Bu duruma Kozlu’da ki o gazetecilerde ve arabadaki kişide şahittir.
“Zeki Tosun’un karşısına aday çıkarmak istediler”
Ertesi gün beni tekrar arayarak aynı mekâna çağırarak Zeki Tosun’un karşısına beni aday çıkarmaya çalıştırlar. Yaşar Gök bana; “250-300 kişi partiye gidelim. Basın önünde adaylığını açıkla. Başkan Selim Alan sonuna kadar seni destekleyecek ve yanında olacak” dedi. Bende; “Zeki Tosun ile hiçbir problemim yok. Kesinlikle böyle bir şey yapmam söz konusu değildir” dedim. Bu konuşma ile ilgili 6-7 tane de şahit vardır.
“Bakalım bu el yazısı kime ait?”
31 Mart 2022 tarihinden itibaren sosyal medya üzerinden yapmış olduğum açıklamalar sonrası yanına kağıtla gittiğim ve kâğıdı bana yırttığını söyleyen gazeteci arkadaşımız beni arayarak bana o günkü kâğıdı yırtmadığını, o gün kağıdın fotoğrafını çektiğini, şuan lazımsa gönderebileceğini söyledi ve kağıdı bana gönderdi. Gerekirse bu kâğıdın fotoğrafını sizlerle paylaşacağım. Bakalım bu el yazısı kime ait?
“Selim Alan ve Yaşar Gök ifşa olup korktular”
İşte Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’u yıpratmak ve beni karşısına aday çıkarmak için yapmış oldukları işleri size anlattım. Diğer yazımda sizlere Ömer Selim Alan ve Yaşar Gök’ün ifşa olup korkarak nasıl geri çekildiğini, Zeki Tosun’un bu olayları nasıl duyduğunu anlatacağım."

Editör: TE Bilisim