Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Zonguldaklı Cihat Alagöz  Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanlığı görevine yeniden seçildi. Bu görevlerinin yanısıra geçtiğimiz haftalarda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Başdanışmanı olan Alagöz'ü kutluyor başarılar diliyoruz.

     Cihat Alagöz Kimdir?

     1978 Devrek doğumlu. İlkokulu Devrek'te, orta öğrenimimi ise TED Karabük Koleji'nde tamamladıktan sonra Yüce Fen Lisesi'nde eğitim almak üzere 1993 yılında Ankara'ya yerleşti.

    Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı yaptı. Devam etmekte olduğu, Ankara Üniversitesi İşletme Doktora Programında tez aşamasında.

    Çalışma hayatına ilk olarak 2002 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde başladı.

    2004 yılından itibaren ise Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde yaklaşık 11 yıl boyunca; ülke sathında faaliyet gösteren 365 Oda ve Borsadan, 60 Sektör Meclisinden, 164 Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları teşkilatlarından, Fuarcılık ve Sigortacılık Sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu birimlerin tamamının yöneticiliğini yaptı.

     2015 yılından itibaren ise TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.'nin Genel Müdürü, TÜYAP Şirketler Grubunun da İcra Kurulu Üyesi olarak çalışma hayatıma devam etmekte.

    TÜYAP'taki iş yaşantısı ile birlikte, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu Onur Kurulu Üyesi olarak da ülkemiz iş dünyasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim