Devletin işveren üzerindeki artan yükün bir kısmını hafifletmesi gerektiğini ve bu yönde beklenti içerisinde olduklarını belirten esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun şunları söyledi. 

"Yeni asgari ücret öncelikli hayırlı ve uğurlu olsun. Çalışanların beklentisi biraz daha fazla idi ama işverenlerin beklentisi biraz daha düşüktü. Özellikle devletimizin işveren üzerindeki yüklerin bir kısmını hafifletmesi gerekiyor. Bizim de önümüzdeki Salı günü Ankara'da bir toplantımız var ve bu orada da gündeme gelecektir. SSK ve vergi ile ilgili kısımların bir kısmını devletin işveren arkadaşlarımızın bu yükünü hafifletmesi gerekiyor. 
Şu anda çıplak ücret 8 bin 500 liraysa işverene maliyeti yaklaşık 15 bin lira . Yani bu da demektir ki önümüzdeki günlerde işverenler de işçi çıkarma söz konusu olabilir.

KALİFİYE ELEMANLA ASGARİ ÜCRET VERİLEMEYECEĞİ İÇİN MALİYETE YANSIYACAKTIR..

Muharrem Çoşkun, "Ayrıca kalifiye elemanları asgari ücret veremezsin ve ve bunlarda Tabii ki maliyeti yansıyacaktır. Yılbaşından sonra işveren bunları maliyetine yansıtacaktır mutlaka.
Asgari ücret günün şartlarına göre normal, çalışanlardan az bulanlar da var işverenlerden yüksek bir rakam bulan da var. Her iki tarafı keskin bir bıçak gibi yani işverene göre yüksek çalışana göre az. Devletin işveren üzerindeki yükünü hafifletmesi gerekiyor. " dedi.

Ayrıca emeklikte yaşa takılanların da işveren üzerinde büyük bir stres olduğunu ifade eden başkan Coşkun, "Şimdi yılbaşından sonra emeklilikte yaşa takılanlar. onlar da emekli olmaya başlarlarsa bu sefer işverenlerin kıdem tazminatları ile ilgili çok büyük problemleri olacaklar. Yani özellikle emekliliği gelmiş olanlar EYT'yi bekleyenler işverenin üzerinde çok büyük bir yük stres şu anda. Bu konu Salı günkü toplantı mutlaka gündeme gelecektir. Devletimizin bir takım yükleri hafifletmesi konusunda bir takım taleplerimiz olacaktır mutlaka" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim