2021 Ocak ayından bu yana kurumda yapılan ihalelerin incelendiği öğrenilirken Köktürk’ün kurumda çalışanlar arası ayrımcılık yaptığı kendine yakın olmayan isimlere mobbing baskı uyguladığı ve bazı isimleri FETÖ’cülükle suçladığı iddia edilirken hakkında açılan soruşturmaların sonucunun ne olduğu bilinmiyor.
AK PARTİ’YE VAR, DİĞER PARTİLERE YOK! 
AK Parti AR-GE ve Eğitim Birim Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat içi Eğitim programı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılırken, toplantı salonunun bir siyasi parti tarafından kullanılması yönünde Valilik’ten yazılı izin alınmadan toplantının gerçekleşmesine izin veren Veli Köktürk diğer partilere ise aynı imtiyazı sağlamadığı belirtilirken yine bu konu ile ilgili yapılan soruşturmaların sonucu da kamuoyu ile paylaşılmadı.
Göreve geldiği günden bu yana hakkında açılan müfettiş sorguları kamuoyundan sır gibi saklanırken Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da bu konular hakkında neden bir açıklama yapmadığı yine kamuoyu tarafından merak ediliyor.  
İHALE VURGUNU İDDİASI!
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2021 yılında İl geneli yemek hizmet alımı için ihale yapılırken ihaleyi ÖĞÜN adında bir firmanın, yemek öğün birim fiyatını 9.96 TL karşılığında çok düşük bir fiyata aldığı iddia edildi.Bu kadar düşük fiyat vermesi karşılığında savunması alınarak yemek ihalesinin verildiği ÖĞÜN Firması 2021 yılı Mart ayı içerisinde işe başlarken, daha sonra Ağustos ayında, “Zarar ediyorum!” diyerek ihalenin iptalini talep ettiği belirtildi. İhale, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün olayı bakanlığa yazmasıyla danışıklı bir şekilde iptal edildiği iddia edilirken, ihale ise yeni firma EF-PA’ya 19.00 TL karşılığında verildiği belirtildi. Aradaki farktan dolayı kamunun yüklü miktarda zarara uğratıldığı belirtilirken ihale konusunda denetimlerin nasıl yapıldığı ve nasıl uygulandığı merak konusu oldu. ÖĞÜN firmasının sahibinin Ak Partili Sürmene Belediye Başkanı’nın kardeşi olduğu iddia edilirken acaba bu işlerin arkasındaki tek neden siyasimi sorularını akıllara getirdi. 
VALİ MUSTAFA TUTULMAZ NEDEN SUSUYOR?
Temsil ettiği kurum hakkında bu kadar çok iddia varken Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın neden sustuğu kamuoyunca merak ediliyor. Veli Köktürk hakkındaki soruşturmaların akıbetini merak eden vatandaşlar Vali Mustafa Tutulmaz’dan konu ile ilgili bir açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilisim