Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesinde, açılışı gerçekleştirilen Üstün Nesil Koleji'ndeki protokol konuşmaları sırasında milletvekilleri arasında sözlü atışma yaşandı.

Protokol sırasına göre ilk olarak mikrofona gelen CHP Zonguldak Milletvekili, AK Parti iktidarı döneminde Milli eğitim'de olumsuzluklar yaşandığından bahsetti.

Konuşmasına, Kolejin hayata geçmesindeki emeklerinden dolayı Nilüfer-Enver Okuşluğ çiftini kutlayan Turpcu, ülkelerin kendilerine çidiği geleceğin temel göstergesinin eğitim politikaları olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in kurulması ile birlikte, yaşadığı çağı ve geleceği çok iyi okuyabilen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün, bir milletin geleceği üzerinde eğitimin oynadığı rolü çok iyi bildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

20 YILA YAKIN SÜREYİ KAYBETTİK
"Bu nedenle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün soran, sorgulayan, itaat ve biat kültürünü benimsemeyen ‘fikri hür, vicdani hür, irfanı hür' nesiller yetiştirme politikasına sıkı sıkıya bağlı kalmalıyız. Hedefimiz, edebiyat, bilim ve sanat ışığında; sorgulama ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip, dünyadaki gelişmeleri izleyip anlayabilen, sorunlar karşısında çözüm yolu olarak akıl ve bilimin temel alındığı bireyler yetiştirmek olmalıdır.

Ancak, 15 yılda 6 farklı bakan gören eğitim sistemimizde, koltuğa geçen her milli eğitim bakanı ile birlikte ders programları ve sınav sistemleri değişti, adeta yap/boz tahtasına döndü. 13'ten fazla temel değişiklik yapılan eğitim sistemi tamamen istikrarsızlaştı. Bu iktidarın bilinçli olarak izlediği programın bir devamıdır.

Eskiden bir hariciye geleneğimiz vardı, bu alt üst edildi, başarılı diplomatların yerine partizan kişiler getirildi, dış politikadaki durumumuz ortada. Caydırıcı, güçlü dünyanın sayılı ordularından birine sahip olma geleneğimiz vardı, Fetullahçı yapıyla birlikte milli orduya kumpas yapıldı! Eğitim sistemi hiç olmadığı kadar hırpalandı. Neden? Çünkü, İktidar eliyle tarikatların, cemaatlerin, her türden gerici vakıf ve teşkilatın asli unsur haline getirildiği eğitim sistemi; düşünmeyen, soru sormayan, sadece itaat eden bir nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Şunu açıkça söyleyelim, Aydınlanmanın yerini karanlığın kapladığı, tarikatların ve cemaatlerin arzularını karşılayan sadece dindar ve kindar nesil yetiştirmeyi hedefleyen ders programlarının yürürlükte olduğu eğitim sisteminin panzehiri laik ve bilimsel eğitimdir. Önümüzdeki 20 yıla yakın süreyi kaybetmiş durumdayız. Şimdi bir eğitim seferberliği ile eğitimin uğradığı tahribatı geri dönülmez hale gelmeden düzeltmeliyiz!

ÇATUROĞLU 'FETÖ'YE DALINCA..!

Turpcu'nun ardından mikrofona gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, okulun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Çaturoğlu ise Turpcu'nun sözlerine atıfta bulunurcasına başladığı konuşmasında, 15 yıllık iktidarları döneminde bütçeden eğitim ve sağlığa en fazla bütçenin ayrıldığını savundu.

Geçmiş yıllarda ilk okullardaki kitaplarda ‘ali yat uyu' gibi kelime ve cümleler öğretildiğini anımsatan Çaturoğlu, "Sanki siz uyuyun demeye getiriyorlardı. Orta okul ve lisede berbat fizik-kimya dersleri… Ülkede zaten büyük şehirlerde birkaç üniversite vardı, çocuklar üniversiteye gidemiyorlardı" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU KAST EDİNCE..!

Konuşmasını, terör örgütlerine, özellikle de Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) getiren Çaturoğlu, "Bu FETÖ'nün sağı solu Ahmet'i Mehmet'i yok. Cumhurbaşkanının genel sekreteri de FETÖ'cü çıktı. Her yerde FETÖ'cü çıkıyor. Her yerde var" sözlerine Şerafettin Turpçu 'Beraber yürüdünüz, Beraber' diyerek cevap verdi.

Çaturoğlu konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise şunları söyledi:

"Ama 25 Aralık tarihinden itibaren bunların ne menem olduğunu ne tehlikeli teşkilat olduğunu anladık. Can siper hane uğraşıyoruz. Ama bugün ne yazı ki bizi eleştirenler onlara sahip çıkıyor. İşin gerçeğini konuşmak lazım. Yabancı kanallara çıkıp, Türkiye'de terör var gelmeyin diyenler var. Halbuki oyları sahil kesimlerinden alıyorsunuz. Adamı orada döverler.

Bakın iki tane MİT tırını Türkmenlere yardım götürürken yakalayıp dünyaya rezil edenler onun her şeyi söyleyenler, dün Amerika Birleşik Devletleri bin 300 tır silahı PYD terör örgütüne teslim etti. Hiç birinin de sesi yok. Sesleniyorum. Dilinizi mi yuttunuz? Yoksa PYD terör örgütü değil mi? PKK terör örgütü değil mi? Ama korkarım PKK' yı terör örgütü saymıyorlar. Çünkü mecliste meclisin içerisinde PKK' nın uzantısı parti ile bizi eleştiren parti kafa kafaya verip bize engel oluyor. Vatandaşımız bunları da bilsin."

TURPCU'DAN "OSLO" HATIRLATMASI!

Bunun üzerine yeniden söze giren CHP Milletvekili Turpçu 'Sayın vekil, OSLO' da kim oturdu', ‘FETÖ ile yıllarca beraberdiniz. Ben Milli eğitim üzerinden eleştiri yaptım, Milli Eğitim' egel" şeklinde sözlerle Çaturoğlu'na tepki gösterdi.

Milletvekilleri arasındaki sözlü atışmaya, bazı vatandaşların da katıldığı gözlendi.

Editör: TE Bilisim