Muasır medeniyet hedefine, cumhuriyete yürekten bağlı öğretmenlerimizle ulaşacağız!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu "muasır medeniyet" hedefinde en büyük rolün öğretmenlere düştüğünü ifade eden CHP'li Demirtaş, "Hepimizin üzerinde çok emeği olan öğretmenlerimize şükran ve vefa borcumuz olduğunu unutmamalıyız" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları belirtti:

Öğretmenlerin ekonomik ve sosyal hakları geriledi!

" Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu "muasır medeniyet" hedefine ulaşma yolunda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Çağdaş, akılcı, bilimsel bir eğitim sistemine ancak Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlı öğretmenlerle ulaşılabilir. Son dönemde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal hakları büyük ölçüde gerilemiştir.  Öğretmenlerimizin hak ettiği değer ve ilgiyi gördüğünü söylememiz mümkün değildir.

Mücadelemiz eşit, parasız, bilimsel eğitim için!

Eğitimin dini referanslara göre biçimlendirilmeye çalışıldığı, liseye ve üniversiteye giriş sisteminin tek kişinin isteği doğrultusunda  ani ve plansız şekilde değiştirildiği, müfredatın sürekli alt üst edildiği bir ortamda öğretmenlik yapılması elbette güçtür. Üstelik öğretmenlerimiz diğer ülkelerdeki meslektaşlarından daha fazla çalışıp daha az maaş almakta,  öğretmenlerin birçoğu kadrosuz çalıştırılmaktadır. Ücretli ya da sözleşmeli gibi statülerle adaletsiz bir ortam oluşturulmuştur.   Hükümetin yanlış politikalarıyla yıllardır binlerce öğretmen adayı da atanamamış, öğretmenler öğrencilerine, öğrenciler öğretmenlerine kavuşamamıştır.  Ticarileştirilmeye karşı eşit, parasız, bilimsel eğitim için mücadele etmek zorundayız. Liyakate değil yandaşlığa dayanan atama sistemine, bilimsellikten ve laiklikten uzak eğitim anlayışına daha güçlü biçimde karşı çıkmalıyız. 

Öğretmenlerimize vefa ve şükran borçluyuz!

Hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimize şükran ve vefa borcumuz olduğunu unutmamalıyız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlık geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlu olsun...

Editör: TE Bilisim