Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş CHP’den belediye başkanı olduğu dönemde, eski pazar yerini yıkıp yerine ihalesiz yaptırdığı “Gülüç Düğün Salonu” gelirlerinin, Gülüç Düğün Salonu Müdürü Nesrin Bergüzar aracılığıyla kendine aldığı iddia edilirken, Ak Parti belde başkanı İsmail Yılmaz’ın bu konuyu şikâyeti üzerine gün yüzüne çıktığı öğrenildi. Zor durumda kalan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın Ak Parti’ye geçerek durumu Sümen altı ettiği ve Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ve Engin Aygün’ün Ak Parti’ye geçmesinde büyük rol oynadığı belirtildi.

Ak Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz ve o dönemki Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın bu işe tepki koyduğu, fakat araya giren Polat Türkmen’in ricası üzerine ses çıkartamadıkları iddia edildi.

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın Ak Partiye geçtikten sonra hakkında ki iddialar bununla da kalmazken, Adakoğlu’nun 156 dairelik Gülüç Beldesinde yaptığı binanın yerine okul inşaatı yapılacakken Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş okul duvarının maliyeti çok fazla diyerek okulun yapılmasını engellediği ve onun yerine okulu mahalle arasına aldığı iddia edildi. Okulun yapılacağı yer Adakoğlu İnşaata tahsis edilirken, 3 kat izin verilen bina ruhsatı önce 5 kata, daha sonra 7 kata, daha sonra 9 kata, daha sonra 11 kata ve en sonunda ise 14 kata çıkarıldığı öğrenildi.

Adakoğlu İnşaat’ın yapacağı 156 dairelik binanın 5 katını arsa sahibine verileceği öğrenilirken, yatay bir şekilde yapılması planlanan inşaatın bir anda dikey inşaat olarak dönüştürülmesi ve 14 kata çıkarılması ve bu kararların belediye meclisinden nasıl geçtiği merak edilen konular arasında yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda dikey inşaatlara (çok katlı binalara) izin vermeyin diye belediyelere talimatı varken, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş neyin karşılığında bu katlara izin verdiği yine merak edilen konular arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilisim