Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, GMİS'in 71. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda;

Türkiye'nin en büyük iş yeri sendikası olan kömür madencilerimizin sendikası Genel Maden İşçileri Sendikamızın 71'inci yılını kutluyorum.

Uzun Mehmet' in kömürü bulmasıyla Zonguldak'ın kaderi değişmiş, kömür sayesinde büyümüş ve tanınmıştır. Bu öneminden dolayı Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, kanunla ilk kurulan vilayet olmuştur.

Zonguldak'ı var eden, kömür ve onu yeraltından çıkaran vefakar ve cefakar madencilerimizdir. Bugüne kadar madenlerde hayatını kaybeden beş binden fazla maden şehidimiz vardır. Madencilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Madencilerimiz için, demokrasi çatısı altında onları örgütlü bir güç olarak ve 17 Kasım 1946 yılında 99 üye ile Ereğli Kömür Havzası Maden İşçileri Derneği adı altında toplanıp faaliyetine başlayan Genel Maden İşçileri Sendikası Türkiye' nin ilk sendikalarındandır. GMİS dünya sendikaları arasında da önemli bir yerdedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne kadar şehit düşen madencilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, GMİS başkanına, yönetimine, gelmiş geçmiş bütün üyelerine ve madencilerimize teşekkür ediyor, Genel Maden İşçileri Sendikamızın 71 inci yılını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim