Habertürk’te Fatih Altaylı’ya konuk olan Atalay, TTK’nın norm kadronun çok altında işçi sayısıyla çalıştığına dikkat çekti. Kuruma işçi alınması çağrısını yenileyen Ergün Atalay, işçilerin zor şartlarda çalıştığına be iş yükünün fazlalığına vurgu yaptı.

“Amasra’da başımıza bir kaza geldi. 42 arkadaşımız hayatını kaybetti. İş kazası mı? Değil, iş cinayeti… Meclis Araştırma Komisyonu 23 Ocak’ta raporunu verecek. Bazıları beni Zonguldaklı biliyor. Ben Adapazarlıyım. İyi günde de kötü günde de ben Zonguldak’tayım, madencilerle beraberim. En az 15 defa madene girmişmişim var benim. Hiç madene girmemiş olan madeni hiç konuşmasın. Siyasetçi de konuşmasın bürokrat da konuşmasın. Ocağa bir insin görsün bakalım. İn bin metre aşağı, git 2 kilometre yolu… Kal bakalım orada! Su içemezsin su…” dedi. 

“TTK’DA 15 İŞÇİNİN YAPACAĞI İŞİ 5 İŞÇİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

Devlet ve özel maden ocaklarında 35 bin işçi çalıştığını belirten Atalay, “Ben kazadan 20 gün önce Amasra’da maden ocağına gittim. Sebebi neydi ziyaretimizin? TTK’ya acil işçi alınması lazım. Burada 15 işçinin çalışacağı yerde 5 işçi çalışıyor. Zonguldak’ta işçiye ihtiyaç var. 4 bin adam emekli olmuş. Buraya işçi alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim