Hakan yeşil yaptığı açıklamada 500 işçi alım sürecinin başladığını ve 23 Haziran'da kura çekiminin gerçekleşeceğini ifade etti. Kurumu alınan 1000 kişinin güvenlik soruşturmalarının halen devam ettiğini ve soruşturmanın tamamlanmasının ardından işbaşı yapacaklarını belirten Hakan yeşil şunları söyledi:

"Toplu sözleşme görüşmeleri hem TTK'da hem de MTA'da devam etmektedir. Artık sözleşmenin son zamanlarda. Bu saatten sonra sadece ücret taleplerimiz var. ücret görüşmeleri şu anda kamu-iş ile görüşemiyoruz nedeni kamu-iş ile Türkiye arasında ücreti çerçeve anlaşması yapılmadı. kamu iş'le Türk iş'in yapacağı çerçeve anlaşmasını bekliyoruz ve süreç bu şekilde istiyor.
500 işçi alımı için müracaatlar 6 Mayıs itibariyle başladı. cuma gününe kadar başvurular devam edece bin kişi nasıl alınırsa 500 kişi aynı şartlarda alınacak. 23 Mayıs itibariyle de kur'aları çekilecek.Tabii daha önce de belirttiğim gibi bu arkadaşlarımızın alımının bölge bölge olmasını istedik Amatalepte bulunduk ama arkadaşlar yönetmeliği geçemediklerini ifade ettiler. artık yapacak bir şey yok Biz de 500 kişinin alın bunun gerçekleşmesini bekliyoruz.1000 arkadaşımızın güvenlik soruşturması henüz bitmedi güvenlik soruşturma tamamlandığında işbaşı yapacaklar.
1000 +500 işçi alım sürecinin ardından kurumdan 900 kişi emekli oldu, Tabii taleplerini karşılayacak düzeyde bir işçi alımı olmadı,Tabii taze kandır ve 1500 iş arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Tabii ki 1500 işçi alımından sonra da raporlarımızı sunmaya devam edeceğiz, Kurumu işçi alınması için taleplerimizi ileteceğiz. işçi açığı kurumda hat safhada ve iş güvenliği ve iş sağlığı için yeni işçi alımı kesinlikle şart.”

Editör: TE Bilisim