Elmas TV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kavi gündeme ilişkin konuları canlı yayında değerlendirdi. TTK hakkında konuşan Kavi, "TTK da at izi it izine karışmış durumda. Burada balık baştan kokuyor. TTK Genel Müdürü iyi bir insan olabilir ama bu görevi layıkıyla yapamıyor" dedi. 


TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun görevini layıkıyla yerine getirmediğini ifade eden Kavi, "Vali Bey'in dedikleri tamamen dogru geçen yıl 1 milyar 50 milyon TTKnin zararı 720 milyonu sadece maaşlara gidiyor. 730 milyonu nereye gidiyor. 1 yılda çıkan kömür nerede. Tamamen liyakatsiz. İşe gitmeden, kart basarak para alması, yer altında çalışıyor gösterilmesi, TTK da at izi it izine karışmış durumda. Burada balık baştan kokuyor. TTK Genel Müdürü iyi bir insan olabilir ama bu görevi layıkıyla yapamıyor. Sorun tamamen bundan kaynaklanıyor. bin kişi yer altında çalışıyor. Bin 200 kişi yer üstünde çalışıyor. Kiracılar servetine servet katıyor. TTK eriyor. Doğanın kanununa ters. Kaçağı önleyeceksin üretimi arttırmak için köçek oynatmayacaksın işçiyi adam gibi ocağa sokacaksın. O senin adamın bu benim adamım böyle bir şey yok" dedi.
TTK kendine çeki düzen versin!
Amasra'da meydana gelen patlamada 110 kişinin olduğu iddia edildiğini söyleyen Kavi, "Geçenlerde Bartın Amasra da olay meydana geldi. Kaç kişi vardı içeride 110 kişi olduğu söyleniyor. 110 tane baret olduğu söyleniyor. 42 işçi şehit oldu Allah rahmet eylesin. 4 hastanede 15 canlı çıktı geri kalanlar nerede bununla ilgili kimse konuştu mu? Baret içerde kart geçiliyor hayali giriyor adamlar yok. Bunu ben denetleyeceğim ki onlar denetleyecek. İlk önce TTK kendine çeki düzen verecek. Bunun adamı olmaması lazım burada 84 milyonun hakkı var" dedi. 
3 tane maden patronunu getirelim TTK' kar ediyor mu etmiyor mu?
TTK'da üretim artacaksa işçi alımının gerekli olduğunu söyleyen Kavi, "Vali Bey'in dediği çok doğru istihdamı arttırmak için zararımızı aşağıya çekmek için 5 binde alalım 10 binde alalım. Ama bu bize ek bir külfet getirecekse 84 milyonun hakkını TTK ya mı verelim.
Vali beyin dediği gibi istihdamı arttırmak için zararı aşağıya çekeceksek işçi alalım. Bizim burada ilk önce 3 tane patronu getirelim TTK'nın başına geçirelim bakalım zarar ediyor mu etmiyor mu bakalım. Onlarda çift maaş veriyor. Arada ki maaş cüzi miktarlar dedi.

Editör: TE Bilisim