CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

"Cumhuriyet devrimlerinin en önemli ayağını eğitim oluşturmuştur"

"Yaşadığı çağı ve geleceği çok iyi okuyabilen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin geleceği üzerinde eğitimin oynadığı rolü çok iyi bilmekteydi. Atatürk'e göre, ekonomide, sağlıkta, sanatta, sporda nerede bir problem varsa onun temelinde eğitim olduğu için Cumhuriyet Devrimlerinin en önemli ayağını eğitim oluşturmuştur.

Bu nedenledir ki gelişmiş toplumlar en fazla yatırımları eğitim alanına yapar, bütçelerini eğitime ayırır, eğitim emekçilerini el üstünde tutarlar. Bir ülkenin geleceğine yapabileceği en büyük yatırım eğitim yatırımlarıdır.

"Atanamayan, atanmadıkları için psikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz var"

Eğitimin bir ülkenin bugünü ve geleceği için önemi ortadayken, AKP'nin yıllardır sürekli değiştirdiği ve laik bilimsel eksenden çıkararak dinselleştirdiği eğitim sisteminin, eğitimin kalitesini getirdiği durum da ortadadır. Koltuğa geçen her Milli Eğitim Bakanı ile birlikte ders programları ve sınav sistemleri değişmiştir. Eğitimin uğradığı tahribat çok ciddi boyutlardadır. Laik-Demokratik- Bilimsel Eğitim olmadıkça Büyük, Gelişmiş Türkiye laflarının hepsi hayaldir. AKP'nin eğitim politikasındaki yıkımı, dış ve iç siyaset, ekonomi, bilim, çevre, tarım politikalarına da sirayet etmiştir.

Öğrencilerimiz ve velilerimiz sınav sistemindeki belirsizlikten dolayı artık usanmışlardır. Öğretmenlerimizin ciddi ekonomik ve sosyal sıkıntıları vardır. Atanamayan, atanmadıkları için psikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Tabi bu öğretmenlerimize birde OHAL KHK'sı ile haksız yere işinden edilen öğretmenlerimiz eklendi.

"Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini üstlenen öğretmenlerimiz"

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini üstlenen, insan yetiştirmek gibi zor bir sanatı üstlenen öğretmenlerimizi yoksulluğun kıskacına alan, mesleğine küstüren uygulamalara karşı durmak zorundayız. Laik, bilimsel, demokratik, nitelikli bir eğitim sistemi yaratmak ve tüm eğitim emekçilerini ekonomik ve sosyal açıdan tatmin eden bir çizgide olması için değerli eğitim emekçilerimizin her zaman yanlarında olacağımın bilinmesini isterim.

Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkenin aydınlık geleceğine sahip çıkacak yeni nesilleri yetiştirecek olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: TE Bilisim