İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal desteği ile sürdürülen "Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi”nin kapanış toplantısı yapılacaktır.
Bu proje, iş hayatının psikolojik sağlığı bozan etkilerine dikkat çekerek ve bunların önüne geçmek için bir sistem önermekte ve tüm ürünleri ile şu mesajların altını tekrar tekrar çizmektedir:
“İş, İnsanı Öldürmemelidir! İş, İnsanı Sakat Bırakmamalıdır! İş, İnsanı Fiziksel Olarak Hasta Etmemelidir! İş, İnsanı Psikolojik Olarak Hasta Etmemelidir! İş, Çalışanların Sevdiklerine Zarar Vermemelidir! İş, İnsana Yakışır Olmalıdır!
Proje, Zonguldak havzası yer altı kömür işletmelerinden başlayarak, Soma başta olmak üzere yer üstü linyit işletmelerine, ardından Türkiye genelinde diğer maden türlerine ve devamında 44 farklı sektöre yaygınlaştırılarak yürütülmüştür.
Projede, 360 iş yeri hekimi İç Danışman Gelişim Programı’nı; 400 iş güvenliği uzmanı, 70 iş yeri hemşiresi, acil tıp teknisyeni, 50 psikolog, klinik psikolog ve örgüt psikoloğu kendileri için hazırlanan eğitim modüllerini tamamladı. Binlerce çalışana psikososyal risk değerlendirmesi yapıldı. Ülkemizde çalışanların psikolojik sağlıklarını olumsuz etkileyen çalışma şartları tespit edildi.
Projenin yürütüldüğü dönem içinde ülkemiz ne yazık ki iki büyük felaket yaşadı: Amasra yeraltı kömür ocağında, 14 Ekim 2022’de yaşanan grizu patlaması ve on bir ili etkileyen 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem.  
Etkinlikte, Zonguldak Madenciler Korosu’nun performansı ile projenin ürünlerinden biri olan “UÇLAR” belgeselinin ilk gösterimi yaşadığımız bu iki büyük kayıp için bir anma niteliğinde olacaktır. 
Bilindiği gibi deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmalarında, Zonguldak havzası başta olmak üzere Türkiye genelindeki madenlerden binlerce madenci görev aldı. Kapanış toplantımız, arama ve kurtarmada görev alan madencilerimize de teşekkürlerimizi sunma fırsatı verecektir. 
İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi’nin 26 ay süren saha çalışma sonuçlarının paylaşılacağı kapanış toplantısında siz değerli basın mensuplarını ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi Zonguldak Kapanış Toplantısı Tarih: 21 Mart 2023  Yer: Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonu
Program:  
17.00-17.15 Kayıt
17.15-17.40 Açılış Protokol Konuşmaları
17.40-18.00 Proje Çerçevesi ve Ana Çıktıları
18.00-18.15 Ara
18.15-19.00 Proje Kapsamında hazırlanan ‘Uçlar’ Belgeseli: Zonguldak’ta ilk gösterim
19.00-19.15 Ara
19.15-20.15 Zonguldak Madenciler Korosu Konseri 
20.15-20.30 Kapanış.

Editör: TE Bilisim