Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; "Zonguldak'ta yağan yağmur sonrası sıkıntı oluşmasın diye telefonla talimat verdim"


"HER AN YAĞMURUN TAKİBİNİ YAPTIK"

Zonguldak çalışmayı hak eden bir ildir. İhtiyacı olan bir ildir gerçekten. Özellikle tatilde iken yağan yağmur bizi üzmüştür. Her an her dakika takip ettik. Telefon görüşmelerimizde talimatlarımızı vererek gerekenleri yapmaya çalıştık. Sıkıntısı olan arkadaşlarımız var. Heyelan bölgesi olan yerlerde sıkıntısı olan vatandaşlarımız var onlara geçmiş olsun diyorum. Onların sıkıntılarınıda çözmeye çalışacağız. Merkezde pek sıkıntımız olmamakla birlikte yine de metrekareye 98 kilo yağmur yağdı. Tabii ki yağmurda yağacaktır. Bizler de belediye olarak da ne gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Zonguldak'ta kaldırım çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir şunları söyledi;

"YIKILMADAN YENİSİ YAPILMIYOR"

Her zaman şunu söylüyorum; "yıkılmadan yenisi yapılmıyor" yaptığımız yerler mutlaka boş arazi değildir. Üzerinde başka maddeler var araç gereçler var. Bunları kaldırmak lazım yıkmak lazım yıkarken ne oluyor toz duman oluyor. Bir yağmur yağıyor çamur oluyor ama bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Yenilenmesi gerekiyor. Biz bunu yaparken de hep söylüyorum alt yapı çakışmalarında su giderlerini, pis su giderlerini, Telekom ve enerji hatlarını yenileyerek yapmaya çalıştık. Zonguldak'ta sadece bu hizmetlerle kalmayacaktır. Mahallelerimizde dokunmadığınız yerlerimiz var mutlaka o bozuk olan yerlerede dokunup hizmetleri yerine getireceğiz. Ancak bir çok mahallede gerçekten çok büyük işler yaptık. Kaldırımlarımızı yenileyip altyapı çalışmalarını tamamladık. Özellikle altyapı ve parke çalışması yapılırken altyapılara çok büyük önem gösterdik. Ve bu şekilde mahallelerimizde ki hizmetleri atlamamış olduk. Bir kaç noktada sorunlar var. O sorunlarıda çözeceğiz. İnşallah bundan sonraki yağmurlarda, Zonguldak'ın sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum" dedi.


"FEVKANİ ESNAFI SIKINTI DUYMASIN"

"Biz tabii esnafla konuları paylaştık. Toplantımızı yaptık. Hem üniversiteden biliyorsunuz sözleşme şartnamesin koydurmuştuk, üniversiteden destek almak kaydıyla hocalarımızda gelerek incelemelerde bulundular. Kendilerini anlattıkları bilimsel olarak da çok rahat bir toplantı olmuştur. 15 Kasım da boşaltma kararı üzerinde beraber görüştük konuştuk da hiçbir esnafın mağdur olmayıp sıkıntı çekmeyecektir. Ben şunu söylemek istiyorum, kafalarındaki soru işaretleri tamamen kalksın. Biz Burdayız. Ne söz vermişsek o sözün özü daima arkasında olmaya devam edeceğiz. O nedenle hiçbir esnafımız sıkıntı duymasın" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim