Pandemi döneminde emlak satışlarının azalması inşaat sektörüne büyük darbe vurdu. İşleri zora giren müteahhitler nakit krizini çözmek için tefecilerin ağına düştü. Galerici görünümündeki bir çok tefeci araç bozdurma yöntemiyle, milyonlarca lira haksız kazanç elde ediyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

Galerici görünümdeki tefeciler nakite sıkışan müteahhitler araç veriyor, aynı aracı, aynı gün çok daha düşük fiyata müteahhitlerden alan galericiler yapılan satışlardan yüksek miktarda gelir elde ediyor. Aynı galericiler düşük fiyatla müteahhitlerin elinde kalan daireleri de satın alıyor. Araç bozdurma işlemi yapan tefecilerin sayısı kentte gün geçtikçe artıyor.

EMNİYET YAKIN TAKİPTE

Galerici görünümlü bu tefecilerin sayıları her geçen gün artması Emniyet Müdürlüğünün de yakın takibinde. Edinilen bilgiye göre, mağdur olan bazı  müteahhitlerin konuyla ilgili şikayette bulunması bekleniyor. Galericilerin hesap hareketlerini takibe alan Emniyet ekiplerinin konuyla ilgili soruşturma yürüttüğü iddia ediliyor.

ZONGULDAK’TA MANTAR GİBİ TÜRÜYORLAR

Son günlerde Bankaların faiz yükseltmesi ve pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan bir çok esnaf Tefecilerin ağına düştü. Zonguldak’ta sayıları her geçen gün artan Tefeciler, artan banka faizleri ve pandemi nedeniyle ekonomik çarkların bozulmasıyla nedeniyle vatandaşın adeta kanını emiyor.

Yaşanan her krizi fırsata çevirerek piyasaya yüksek faizli para satan bu tefeciler, bu yöntemle servetlerine servet katıyor. Tefecilerin hedefinde sadece iş adamları da yok, borç batağına düşen kamu çalışanları da tefecilerin ağına düşenler arasında.

Zonguldak’ın kanayan yarası haline gelen tefeciler esnafın ve kamu çalışanlarının üzerine adeta kara bulut gibi çöktü.

Artan banka faizleriyle birlikte tefecilerinde faiz arttırdığı iddia edildi. Daha önce aylık faiz uygulayan tefeciler, talebin artmasıyla beraber haftalık faize geçtiği gelen iddialar arasında.

İşleri sekteye uğrayan İş adamları ve ekonomik sıkıntı yaşayan kamu çalışanlarına haftalık faizle para veren tefecilerin uğradığı faiz oranı haftalık yüzde 20 leri buluyor.

Editör: TE Bilisim