Hayırsever Semiha Kibar tarafından engelliler için bağışlanan 40 adet tekerlekli sandalye Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Fiziksel Engelliler Derneği'nde ihtiyaç sahiplerine verildi. 


Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği'nde gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtımı etkinliğine hayırsever Semiha Kibar, eşi Kibar Holding Onursal Başkanı Asım Kibar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve ihtiyaç sahipleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında programın açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, "Bizler önümüzdeki engelleri kaldırdık. İçinde bulunduğumuz engelle yaşamayı biliyoruz. Ama önümüzde karşılaştığımız problem ve engeller var. Hayat bizim için otobüse binerken, uyurken, banyo yaparken, yemek yerken, istihdamda zor. Kalan sorunlarımız karşısında eğer gücünüz yetiyorsa bize yardımcı olun. Hanımefendiye ve burada bulunan bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Kibar Ailesi'ne teşekkür ederek, "Aramızda Semiha Kibar hanımefendi var. Kendilerini ve ailelerini hem tebrik ediyorum hem de teşekkürlerimi sunuyorum. Kdz. Ereğli halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Böylesine önemli bir hizmetle engellilerimizin yanındalar. Burada 40 evladımıza tekerlekli araba dağıttığı için de ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendilerini Ereğli ilçemizde ağırladık inşallah ilçemizi beğenmişlerdir" şeklinde konuştu.
Kibar Ailesi'nin yardım severliği için teşekkür eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise, "Ben özellikle Asım Kibar ağabeyimizi, eşlerini ve torunlarını burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi Türk Sanayisi'nin duayenlerindendir. Önemli kuruluşları Türk Sanayisi'ne kazandıran bir büyüğümüzdür. Ben kendisinin böyle hayır hasenat işleriyle yakından ilgilendiğini burada bizleri onurlandırmasıyla öğrenmiş oldum. Çabalarının artmasını Cenab-ı Allah niyaz etsin diyorum. Uzun ömürler ve sağlıklı bir hayat versin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından hayırsever Semiha Kibar'a Fiziksel Engelliler Derneği tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Etkinliğin ardından dernek binasını gezen Semiha Kibar, başarılı çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Yardımlaşmayı ailecek sevdiklerini ifade eden Semiha Kibar, "Engelli bireylerle ilgili yapılacak çok şey var. Buradaki dernekte çok güzel ve başarılı çalışmalar yapılmış. İnşallah daha iyi yerlere gelir. Ailecek yardımlaşmayı seviyoruz" şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı İsmail Şentürk de Semiha Kibar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Engellilerin sorunları ağır. Hanımefendi sayesinde bu insanların yaşamı bir nebze olsun daha kolaylaştı. Kendisine her iki cihanda saadet diliyorum. Allah razı olsun. Müteşekkiriz" diye ifade etti.
Kibar Holding Onursal Başkanı Asım Kibar, derneğin şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazdı.

 

Editör: TE Bilisim