Demir’’ İşçi alımlarının gerçekleşmemesini kaygı ve endişe verici buluyorum’’

Yapılan ziyarette ZGC başkanı Derya Akbıyık, başkan yardımcısı Orhan Akyüz, Onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz, genel sekreter Ercan Demir, yönetim kurulu üyesi,  Çaycuma Gazeteciler Derneği başkanı Sezai Bilici  ve denetim kurulu üyesi Süleyman Şen ,hazır bulundu.

Tayfun Demir yaptığı konuşmada, bugün ZGC’ yi ziyaret ediyoruz. ZGC gerçekten çok önemli işlere imza atıyor. Takdir ediyoruz. TOKİ projesi ve gazetecilere yapılan  ev sahibi projesi çok önemli.

Bizler sizleri tebrikediyoruz ve kutluyoruz.

Demir devamla,

GMİS taban seçimleri gerçekleşti. Ocak ayında şube seçimlerimiz var. Son olarak genel kurulumuzu yapacağız. Yeni yönetim belirlenecek.2019 yılında toplu sözleşme görüşmelerimiz başlıyor. Bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma temposu da bizleri bekliyor.

Ayrıca işçi alımı için sözler verildi. Yerine gelmesi gerekir. Süreç çok uzadı. GMİS yönetimi ve bizler işçi alımı için çok uğraştık .İşçi alımının bir an önce gerçekleşmesi gerekir.

 Bugün yerel seçimleredoğru  yol alınırken,  işçi alımlarının gerçekleşmemesi, yavaşlatılması veya geciktirilmesini endişe ile karşılıyoruz ve kaygı verici buluyoruz.

Cumhurbaşkanımız 24 haziran genel seçimleri öncesi işçi alımı için müjdeyi vermişti. Zonguldak halkına söz ve vaatler Cumhurbaşkanımız tarafından duyurusu yapılmıştı. Bu durum Zonguldak’ta ve bölgemizde büyük heyecan yaratmıştı. Bugün 2018 yılı biterken işçi alımı  ile ilgili başvuruların başlamaması  Zonguldak kamuoyunda, GMİS ve madenciler arasında çok da olumlu karşılanmıyor. Cumhurbaşkanımızın bu işçi alımın gerçekleşmemesinden haberi olmadığını düşünüyoruz. Enerji bakanımız Zonguldak’a geldiğinde işçi alımı ile ilgili , Cumhurbaşkanımızın sözünün bizler için talimat olduğunu ifade etmişti. Bu kadar süreç yaşanırken, işçi alımın halen daha 2019 yılına sarkmasını olumlu bulmuyoruz.

TTK olarak ilk etapta dört milyon ton üretimleri yakalamalıyız. Özel sektör olarak da iki milyon beş yüz  bin ton rakamlarını görmeliyiz.Zonguldak bu kömürü üretmeli. Çelik  sanayisini ve Enerji santrallerinin kömür hammaddesini vermeliyiz. Dedi.

Asgari ücrette % 26 artış yeterli değil

Demir’’ Bugün asgari ücret net olarak 2020 TL. açıklandı. 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere bu açıklanan rakamı yeterli  bulmuyoruz. Bizim öngörümüz 2200 TL. olarak düşünülmüştü. Türk İş genel başkanımızın da açıklaması 2200 rakamındaydı. Buna şükür.  Asgari ücret alan tüm işçilerimize % 26 artış hayırlı olsun’’. dedi.

Başkan Akbıyık konuşmasında,  bugünkü ziyaret için Üzülmez şube başkanı Tayfun Demir’e teşekkür etti. GMİS bizim için ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir kuruluş. Genel merkez olsun, şubeler olsun önemli çalışmalara imza atıyorsunuz. GMİS taban seçimleri tamamlandı. Önümüz de şube seçimleri var. Devamında genel kurul seçimi. Seçim çalışmalarında başarılar diliyorum. İşçi alımı için sadece GMİS değil. İl olarak tüm dinamiklerle ortak toplumsal mutabakat ile yol almalıyız. dedi. 

Editör: TE Bilisim