Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'yle mücadelede tek yumruk olunması gerektiğine dikkat çekerek, bütün siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, dernekleri ve vatandaşlara birlik olma çağrısı yaptı. Kocaman "Bu örgüt hayatta kaldıkça ülkemiz ve milletimiz için en büyük tehdittir" dedi. 
Altı ay önce göreve gelerek darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhı ve Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianameleri tamamlayan Başsavcı Kocaman, FETÖ'yle mücadele hangi noktada olunduğunu gazetemize verdiği röportajda ilk kez anlattı. Başsavcısı Kocaman, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması denilen örgütün, dünyanın en tehlikeli terör örgütlerinden bir olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Çünkü diğer terör örgütlerinin az çok bir duruşu oluyor. Bir omurgası oluyor. Bunlar öyle değil. Bunlar bukalemun gibiler. Hiç ummadığınız kesimlere yıllarca yerleşiyorlar, günü geldiğinde görevlerini yapıyor, kendini patlatıp gidiyorlar. Bu örgütün her bir elemanı sanki istihbarat örgütünün bir elemanı gibi. Amerika'daki terörist başından ne talimat gelirse kayıtsız şartsız onu uyguluyorlar. Bunlarda mantık falan yok. İlk dönemde Cumhurbaşkanımızın haşhaşi kelimesi çok doğruydu. Hatta onlardan çok daha beter durumlar.
MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN...
Duruşmalardan görüyorsunuz. Görüntü var, çok net bir şekilde, selamlaşıyor, silahla ateş ediyor ‘elimdeki cep telefonuydu' diyor. Aklımızla, zekâmızla alay ediyorlar. Ama bu önemli değil. Duruşmalarda her şeyi inkâr ediyorlar. Buna da ilk günler vatandaşlarımız tepkiyle karşıladı. Bu savunma, bunların hakları. Bizim mevzuatta tanıkların yok ama maalesef sanıkların yalan söyleme hakları da var. Dosyalardaki deliller çok sağlam. Kamuoyu rahat olsun, hak ettikleri cezayı alacaklar. Darbecilerin tamamına yakını muhtemelen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alacak. Bunlar daha sonra da muhtemelen AİHM'e de giderler. Ülkemiz zor durumda kalmasın, gereksiz yere tazminat ödemesin diye prosedür uygulanıyor. Onlar öyle konuştu diye davalar onların dediği gibi bitmeyecektir.
BİRLİKTE DEFEDELİM
Darbe girişiminde yönetici sınıfında olanlar yani general ve örgütte önemli pozisyonda olduğunu değerlendirdiklerimiz, tek kişilik koğuşlarda kalıyor. Akın Öztürk, imamlar Kemal Batmaz, Harun Biniş gibi. Onların diğer örgüt mensuplarıyla bir iletişimleri yok. Avukatlarıyla görüşüyorlar, duruşmaya geliyorlar. Aileleriyle görüşme hakları var. Sonraki gruplar ikişer üçer kişilik koğuşlarda kalıyorlar. Onun dışında da sayıları oldukça fazla. Diğerlerinin hepsini tek tek koğuşlara yerleştirme imkânı da maalesef yok.
Ben bir hukukçu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak samimi duygularla şunu söylemek isterim; FETÖ terör örgütü siyaset üstü, partiler üstü devleti ve milleti tehdit eden çok büyük bir tehlikedir. Bu günlük siyasi çekişmelere alet edilmeyecek kadar çok önemli ve tehlikeli bir konudur. Bu yangını söndürüp tabiri caizse cenazeyi ortadan kaldırmak için yediden yetmişe bütün milletin tek yumruk olması gerekir. Çünkü bu örgüt devlette sızdığı yerlerde kaldıkça herkes tehdit altındadır. Bu örgüt hayatta kaldıkça ülkemiz ve milletimiz için en büyük tehdittir. Bunu ortadan kaldırmak için bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz, vatandaşlarımız herkes bu örgütle mücadelede tek tarafta olmalı, tek yumrukta olmalıdır. Çünkü ileride çocukların ve ülkenin geleceği için bu şart. Bu hükûmetin, devletin, bizim veya Cumhurbaşkanımızın kişisel meselesi değil bütün milletin topyekûn problemidir."

 

ŞÜPHE ÇEKMEYEN YERLERE YERLEŞMİŞLER

‘FETÖ davalarında örgüt mensuplarının sosyal medya üzerinden itibarsızlaştırmaya çalıştıkları ve CHP'nin de buna zaman zaman alet olduğunu görüyoruz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?' şeklindeki sorumuza Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman şu cevabı verdi: "FETÖ çok profesyonel ve istihbarat örgütü gibi. FETÖ mensupları, yakalandıklarında hiç şüphe çekmeyecek yerlere yerleşmişler. Son dönemde her partiye sızdıkları gibi muhtemelen CHP'nin içinde de olabilir. Çünkü olmadıkları yer yok. Alevi derneklerine de sızmaya çalışıyorlar. Kamuoyu duyduğu zaman ‘O partiyle, bu dernekle onların ne işi olur?' diyeceğini bildikleri için ve oralardan bir örgüt üyesi yakalandığında işlem yaptığımızda örgüt diyor ki ‘oradan FETÖ'cü mü çıkar?' diyerek soruşturmalarımızı sulandırmaya çalışıyor. Bunu özellikle yapıyorlar."

SORUŞTURMALAR TAMAMLANDI

Başsavcı Kocaman, Ankara'da darbe girişimi soruşturmalarının tamamlandığını açıkladı. Kocaman "O gece kalkışmaya kalkanların eylemleriyle ilgili hazırlık soruşturmaları bitti davalarını açtık ama bunlarla ilgili şu şekilde devam edecek; yeni dijital veriler incelendikçe, tanık beyanları geldikçe, yeni itiraflar oldukça başka isimler soruşturmaya dâhil olacaktır. Dava süreçleri başladı. Yeni deliller geldikçe, yeni dosyalar açılacak. Büyük ve tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız. Bunlarla mücadele hep devam edecek" dedi.

Editör: TE Bilisim