Geçtiğimiz yıl Kozlu’da silahlı saldırıya uğrayan Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci, kendisini vuranın azmettiricisi olarak Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı suçlamış ve olay kamuoyunda geniş yer tutmuştu.

Bu olaylardan sonda Kozlu Belediye Meclis Üyesi Murat Birinci’nin eşi Demet Birinci’nin sahibi olduğu SADUR Firması Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ihalesini alarak işe başlarken, yetersiz kalan otobüsler yüzünden işi adeta eline yüzüne bulaştırdı.

KOZLU HALKININ KABUSU OLDU!

SADUR Firması, ATIL İnsan Kaynakları şirketinden kiraladığı 15 aracı sözleşmeye uymadığı gerekçesiyle geri vermek zorunda kaldığı iddia edilirken, SET Otomotivden kiraladığı araçlar ise haciz yakalama kararı ile elinden alındı. Elinde kalan otobüslerle Kozlu Özel Halk Otobüsleri işletmeciliğini devam ettirmek isteyen SADUR Firması adeta Kozlu halkının kabusu oldu. Duraklarda saatler otobüs beklemek zorunda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş yaşanan aksaklılar için Kozlu halkından özür dileyerek SADUR Firmasına yaptırım ve ceza uygulandığını, verilen 10 günlük ek süre dahilinde şartların yerine gelmemesi durumunda ihalenin iptal edileceği belirtti.

“KOŞA KOŞA ALİ BEKTAŞ’A GİTTİ”

İhalenin iptal olmasıyla SADUR Firmasının 1 Milyon TL değerindeki teminat mektubunun yanacağı belirtilirken Kozlu Belediyesi Meclis üyesi Celal Murat Birinci ve eşi Demet Birinci yaşanan bu olaylardan sonra soluğu Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yanında aldı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Celal Murat Birinci’nin makamda randevu talebine “red” cevabı verdiği iddia edilirken, Birinci  Bektaş’ı Kozluspor Kulübü lokalinde yakaladığı iddia edildi. Eşi Demet Birinci ile Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile lokalde görüşen Celal Murat Birinci’nin kendisini vurdurduğunu iddia ettiği Ali Bektaş’tan konu ile ilgili yardım istediği, teminat mektubunun yanmaması için bir şeyler yapmasını istediği iddia edildi. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın durum karşısında kendisine olumsuz cevap verdiği ve kanunları uygulayacağını belirttiği iddia edildi.

Editör: TE Bilisim