Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlar tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kömür yardımı vatandaşı çileden çıkardı. Islak olan ve tozdan oluşan kömürlerin yanmaması, kış aylarında ısınmak için devletten aldığı kömürü bekleyen vatandaşları bir kez daha mağdur etti. 
SOBADA YANMIYOR
Kendisine verilen kömürle ısınmayı planlayan vatandaşların tüm beklentileri boşa çıktı. Kömürün ıslak olması ve tozdan oluşması nedeniyle kömür yardımında bulunulan vatandaşlar dağıtılan 1 ton kömürü yakamadı. Kapısının önünde yığılı duran kömürün yanmadığını belirten mağdurlar verilen kömüre güvendiklerini ancak soğukta kaldıklarını söyledi. Kömürü sobaya attıklarında hiç yanmadığını belirten bazı vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi.
PARASIYLA ALDI
Dağıtılan kömürün yanmaması ve havaların soğuk olması nedeniyle kömürcülerden torba kömür almak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, iki kömür arasındaki farkı ortaya koydu. Devletin ihtiyaç sahiplerine verdiği kömürün tozdan ibaret olduğunu, parayla satın aldıkları kömürün ise oldukça iri parçalardan oluştuğunu belirten vatandaşlar sosyal yardımlaşma vakfının yanmayacak halde olan kömürleri birçok aileye dağıttığını söyledi.
“ALLAH BELALARINI VERSİN!”
Zonguldak Valiliği’ne bu konuda birçok şikayetin gittiğini belirten vatandaşlar; “Bu işte büyük bir vurgun yapılıyor. Yetkililer izliyor. Garibanın kim hakkını yiyorsa bu mübarek aylarda Allah belasını versin. Bu kömür mü şimdi. Bildiğiniz çamuru kömür diye bize yolluyorlar. Ayıptır, günahtır. Zonguldak Valiliği bu anlamda ne denetimi yapmış. Çıksınlar açıklasınlar. Yardım listeleri ellerinde. Kapı Kapı gezsinler bakalım verdikleri kömürün hangisi yanıyor. İnsanlarla dalga geçiyorlar. Bu işten biri kazanırken olan garibana oluyor” dedi.

Editör: TE Bilisim