Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1881 yılında Selanik'te doğduğu evi ziyaret etti.


Derneğin halk oyunları ekibi, Polonya'nın Opoczno kentinde düzenlenen Uluslararası Opoczno Festivali'nde Türkiye'yi başarıyla temsil etti. Dernek üyeleri, dönüşte Macaristan'ın başkenti Budapeşte, Makedonya'nın Üsküp ve Yunanistan'ın Selanik kentlerinde de ziyaretlerde bulundu. Grup, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümünde Selanik'te Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti. Dernek Başkanı Ali Arslan, halk oyunları eğitmeni Çağdaş İnal ve 37 oyuncu, Atatürk'ün 1881 yılında doğduktan sonra 7 yaşına kadar yaşadığı evi gezerken duygusal anlar yaşadı. Ali Arslan, Polonya festivalinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

"Gururlandık"

Dönüş yolunda Atatürk'ün müze olarak kullanılan evini de ziyaret ettiklerini belirten Arslan, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde Atatürk'ün evinde bulunduğumuz için gururlandık" dedi.
Müze olarak kullanılan Atatürk'ün evi, kapsamlı bir restorasyonun ardından 16 Ağustos 2013 tarihinde tekrar ziyarete açılmıştı. Geçen 4 yılda müze evi 373 bin kişinin gezdiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim