Zonguldak Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Bahar, mahkemenin genel kurulun iptal ederek yeniden seçim yapılması kararına sert tepki gösterdi.

Mahkemenin Genel Kurulun iptal ederek yeniden seçim yapılması kararı gereği önümüzdeki 1 ay içinde yeni bir seçimli kongre yapacaklarını belirten Osman Bahar şunları söyledi:

BÖYLE BİR KARARIN ÖRNEĞİ YOKTUR

"Şimdi 38.olağan genel kurulumuzu yapmıştık geçen sene o günden bugüne aşağı yukarı 13-14 ay geçti.  Bize mazbatayı veren Sayın Hakim, Ertesi gün itiraz edilmiş itirazı reddeden yine sayın hakim, Şimdi burada biz o gün orada seçime giderken 205 imza buradadır çoğunluğun sağlanması için yani bu normalde 55 imza ile de çoğunluk sağlanıyor ikinci genel kurulu olduğu için ama biz 205 imza topladık burada bakanlık temsilcisinin önünde yüksek seçim Kurulu önünde Bu salona davet edildik. Şimdi burada yapılan bir usulsüzlük varsa herhalde bunu yüksek seçim Kurulu ile bakanlık temsilcisi mutlaka bunu burada görmesi gerekiyor. artı orada bir divan var. bu ayrı bir tutanaktır bu kenarda kalır hükümet temsilcisi ayrı bir tutanak halinde tutar kenarda kalır ve içeri geçilir. Saat beşe kadar orada gelen bütün üyelerimiz oy kullanırlar. Burada yine dediğim gibi bakanlık temsilcisi vardır, yüksek seçim Kurulu temsilcisi vardır ve divandan oluşan yönetim vardır. şimdi burada akşam beşe kadar 1357 tane üyemiz var 927 kişi katılmış yani 927 kişi oy kullanmış geçerli oy sayısı ise 922, geçersiz oy sayısı 5.
Şimdi bu seçime 4 kişi katıldık. 4 kişinin katılıp da almış olduğu oy Osman Bahar ben 407 oy aldım, Alaaddin Toros 274, Engin Kızılkum 151 Kemal Aydın 90 oy aldı. Şimdi Sayın hakim diyor ya illa ki 205 oy nasıl 927 oy ediyor. Eğer nasıl ettiğini bilmek istiyorsa Adliyenin alt katında yüksek seçim Kurulu var orada o evrakları onlar da tutanak halinde var ve bakanlık temsilcilerinde de var o da Valilik binasındadır oradan bunu isteyebilir. Yani buradaki imza ile burada kimse tutması zaten mümkün değil. 50 tane de seçim yaptırsalar eğer itiraz edilecekse yine aynı şekilde gidecek. Türkiye Cumhuriyeti'nde seçimle gelen hiçbir şekilde böyle bir örnek yoktur ve asla olamaz da. Eğer var olduğunu iddia ediyorsa bir tane örneğini göstersinler Biz daha girmeyiz,

MADEM 205’DEN FAZLASI SAHTEYSE İTİRAZ EDEN NASIL 274 OY ALDI, NASIL 152 OY ALINDI, NASIL 90 OY ALINDI NASIL 407 OY ALINDI

Kararın Danıştay’ın kararına aykırı olduğunu belirten Osman bahar şunları ifade etti:
“Şimdi sormazlar mı ki Sayın karar veren hakim, şikayet eden kişi nereden almış 205 den fazlası sahte ise kullanılan oy 274 oyu nereden alınmış, 151 oy nereden alınmış 90 oyun nereden alınmış 407 oy nereden alınmış. Eğer bu evrak üzerinden bu mahkeme yürüyorsa evrakları bakılmamış ki öyle değerlendiriyoruz, çoğunluk sağlanması 205 oy ve kullanan oy 927 oyun farklı bir şekilde tutanaklar halinde olduğunu görecekler. Ve artı burada Danıştay 8 dairesi diyor ki ‘dolayısıyla yüksek seçim kurulunun yapılan itirazı üzerine verilen kesin kararı ortadan kaldırılmasına yol açacak nitelikte yargı karar verilemeyeceği açık olduğundan idare işleminde hukuk'a aykırılık bulunmamakta olup aksi yönde idare mahkeme kararında hukuki isabet görülmemiştir.’ Yani diyor ki bir hakimin vermiş olduğu kararı diğer bir hakim ortadan kaldıramaz. Eğer burada bir usulsüzlük söz konusu ise burada bu kadar bakanlık temsilcisi ve yüksek Seçim Kurulu’nun oradaki bir sürü personeli var bunlar bunu görmemişler mi ve orada canlı yayınlanan bir kongre ve görüntülerde var hiçbir usulsüzlük ve hiçbir şekilde görülmedi. Önce şoför esnafı Bunun takdirini vermiştir ve Zonguldak'taki herkese bunu veriyor. Şimdi burada birlikte veren kim bunun burada çok da önemli olup olmadığı bana göre var mıdır yok mudur bilemiyorum ama bu odada 4 sefer yolsuzluktan görevden alınmış ve üyesi bile değil. bunun 20 seneden beri ticari aracı olup olmadığını bilen var mı Ben bilmiyorum. kanunda zaten şöyle söylüyor seçilecek olan Başkan en az 2 yıldır aktif görevi devam etmesi gerekir. halen devam etmesi gereken bir durumda olması diyor kanun bunu diyor ama 20 seneden beri bir arabası yok seçimlere girip çıkıyor. Temsil ettiği bir makamı soyan, orayı zarara uğratan, yolsuzluk yapan bir adamı ben ciddiye almam, seçime ne kadar girilecekse girsin ha bundan sonra da seçime girecek olan varsa da onlara yardımcı olabilir onu ben bilemem sıkıntı yok şimdi bazı gazete çıkıyor iki aydan beri neden bu kararı mahkeme vermiyor, Kayyum geldi, Kayyum gitti, Kayyum aşağı yukarı çıktı diye. Onu bu yazıyı yazdıran da bana göre aynı zihniyette bir adam, beni her gün yazan toplumda beni aklınca küçük düşürmeye çalışan farklı lanse etmeye çalışıyor. Başı Dara düştüğü zaman da koşa koşa adliyeye gidiyor, çok daha gider adliyeye onu bilemem gidecektir herhalde.”

BİZ ESNAFIMIZI HER YERDE LAYIKIYLA TEMSİL ETTİK VE ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

Şoför esnafı her yerde layıkıyla temsil ettiklerini belirten Osman Buhar sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biz mahkemenin verdiği karara saygı duyalım mı diyeceğiz, doğru veya yanlış duyuyoruz. Ben yine söylüyorum 10 tane de seçim yapsak bu mahkemenin önünden aynı liste gidecek. Bunu ben önce şoför esnafının ve Zonguldak kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Şimdi benim için belki de vicdan mı yapıyor diye düşünebilirler. Benim için asla ve kata şimdi her gün beni o yazan şahsın adamı 7 seneden beri 18 sene cezası var temyiz de bekliyor. Geçen muhabirine söyledin, beni dedim iki aydan beri mahkeme karar vermedi diye yazıyorsunuz o savunduğunuz adamın 7 seneden beri temyizde bekletilen dosyası var ve dosyası bekletiliyor. onu yazsaydınız ya. Eğer bir adaletsizlik varsa yerini bulacaktır. Bir de kısa zamanda seçim kararını alacağız ve bir ay içerisinde bir seçim yapacağız. En kısa şekli 1 ay, 1 ay içerisinde yapacağız kongreyi. Buralara gelebilmek için önce adam olmak lazım Daha önce 4 tane aday seçime girdik seçimden sonra hepsi bir araya geldiler bir kumpas kurdular, acaba onları bir araya getiren sebep nedir. Bu odanın üzerinde geçmişte yaptıkları gibi aynı duygu ve düşüncelerle hareket etmeye çalışıyorlar. denetim Kurulu başkanıydı yine yanında yöneticiydi Engin Kızılkan benim başkanvekilim iken sen beni başkan vekili yaptığın günden beri sana ihanet ediyorum diyen bir adam görevden aldık.Eğer biz esnafa hizmet edecek ve bu odanın onurunu ve gururunu Koruyarak odanın misyonunu 1 katta yukarı çıkarıp buraya bir kurumsallık katabildiysem, esnafın temsil edildiği makamlarda bu hesabın hak ve hukukunu ama valilikte ama Emniyet müdürlüğünde ama Milli Eğitim müdürlüğünde Ama herhangi bir kamu kurumunda yere düşürmeden temsil hakkını verebilsek esnaf gerektiği cevabı zaten burada sandıkta verecektir bunda bir sıkıntı yok ama ben olayım Ama başkası olsun.İnsanlar tercihini nereden yere kullanacaksa Biz ona saygı duyarız, lakin yine de az önce söylediğim gibi Sayın mahkemenin önüne bu karar ile gidecek O zaman da buna itiraz edenler bu kararı iptal mı edecek. Sayın mahkemeye ben sadece bunu soruyorum  Türkiye Cumhuriyeti’ni bu kararın Bir örneği yok ve olması da mümkün değil.”

1 AY İÇİNDE YENİ BİR SEÇİMLİ KONGRE YAPILACAK

Alına kararı saygı duymadığını ancak kararın gereğini yerine getirerek 1 ay içinde yeni bir seçimli kongre yapacaklarını belirten Osman bahar, şunları ifade etti:
“Bir ay içerisinde kongre yapacağız, başkanlık seçimini yapacağız. Türkiye cumhuriyetinde böyle bir kararın yok. Ben seçimi kazandım siz itiraz edin kongre iptal edin olur mu böyle bir şey. Bu mahkemede kararı çok farklı çıktı. tabii ki saygı duyulur mu duyulmaz bilemem ben duymuyorum. Hakkım yenilmiştir ben bu karara saygı duymuyorum. Hakkım olmayan bir şeyse alsınlar götürsünler seçime de sokmasınlar beni. Hakkım yeniliyorsan Ben hakkımı helal etmem etmeyeceğim de baksınlar evraklara hepsini ilgili resimler bana desinler ki sen yanlış yaptın seçimi de seni bir daha sokuyoruz desinler eyvallah Ama ben yanlış yapmadım hakkımı yiyenlere hakkım haram ederim. Yine seçime gireceğiz ama ben kazanırım ama başkası bilemem. hakim beyin önüne gidecek olan dosya aynıdır değişen bir şey yok. Ben bunu onların vicdanına bırakıyorum, vicdanına bırakıyorum “

Editör: TE Bilisim