Hain darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği zaferin üzerinden bir yıl geçti. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Madenci Anıtı'nda bir araya gelen coşkulu kalabalık, bayraklar ve sloganlarla demokrasi nöbetinde yaşanan duyguyu yeniden yad etti.

Alana kurulan sahnede Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in ardından konuşma yapan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, önemli mesajlar verirken, "FETÖ yeryüzünün en hain örgütüdür. Buna inanın… Aklin ötesinde iğreneceğiniz bir örgüttür. Tarih böyle alçağını görmedi. Benim gözümde bu olaydan sonra pişman olup, cezasını da çeken biri masumdur. Ama hala peygamber diye taptığı pisliğin peşinden giden varsa teröristtir. Tedbirler alınmalıdır. Fethullah Gülen, İslami ve itikadı anlamda sapık bir insandır.  Kendisini peygamberlerin üzerinde görüyor. –Kâbe'ye kadar gittim. Yüz sürmeye utandım- diyor. Sen kimsin! – Allah İslam davasını bize verdi. Peygamber gelse bana dese k, ‘Bu davadan vazgeç' Kusura bakma geçemem- diye yanıt veririm diyor. Allah peygambere bile bu görevi vermedi. Sapık adam! Neymiş efendim Cebrail çok iyi bildiği bir melek değilmiş. Sanki diğerlerini biliyor da! Adam sapık. Hayal ettiğini gerçek sanıyor. Hastalığın, paranoyanın, sapıklığın zirvesidir. Kâinatın manyağı! kâinatın şeytanıdır!" dedi.

İşte Vali Çınar'ın açıklaması;

"Irak'ın haline bakin Filistin oldu. Bu bir politika hatası falan değil. Avrupa, Amerika, bunların yıllardır planladıkları sinsi hedeflerin sonucudur bunlar. Bu ülkelerin medeniyetle alakaları yok. Mehmet Akif, yıllar önce, ‘Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' demişti. Ne güzel söylemiş… O dişi de Allah'ın izniyle büyük Türkiye kırdı, kırıyor. En zor zamanları atlattık. Yetmedi ülkemize karşı dışarıdan tehlike yaratanlara da el attık. Masallarda anlatılan ‘vurdukça büyüyen bir dev' gibi büyüyor Türkiye. Ülkemize huzur gelecek. Ben buna inanıyorum. -Top yekûn gelsinler- diyor Cumhurbaşkanımız. Evet! Gelsinler. Derslerini alacaklar.
Ülkemizi seviyoruz. Seviyorsak çok çalışacağız. Her alanda kendimizi geliştirmeye gayret edeceğiz. Emperyalistlerin şakası yok. Gerçekten zalimler. Dolayısıyla çok çalışıp çok üretmek zorundayız. 
Geçmiş yıllarla kıyaslarsak çok yol kat ettik. Milli birlik duygusunu tüm Türkiye gibi bizde bugün burad hissediyoruz. Her kesimden insan var. Süryani, Hristiyan, Budist, Müslüman, dünya görüşü ne olursa olsun Türkiye'yi seviyorsa eğer bir kişi; Türkiye için değer yaratma gayreti varsa, solcular, sağcılar, birlik olarak büyük devlet olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyabilmek için ellerinden geleni yapacaklar. Hepimiz Türkiye'nin birer rengiyiz.
Cenabı Allah devletimize zeval vermesin. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere çok saygı değer silah arkadaşları, ecdadımız, geçmişimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz, sağ olanlara Allah sağlık versin, hayatlarını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Büyük millete layık bir tavırla canını ortaya koydular. Cumhurbaşkanımız ailesini de yanına alarak büyük bir kahraman olarak yola çıktı. Bu olay çok semboliktir! Değeri yüksektir. 
Herkese biz minnettarız.

FETÖ yeryüzünde en hain örgüttür. Tarih böyle alçağını görmedi. Devletin silahlarını, malzemelerini, parasını, kullanıp, devletin hiç günahı olmayan askerini, polisini, halkını katlettiler. Bunlar ‘Allah' dedi, ‘Kur'an' dedi. Sinsice alçakça devletin her kanalına sinip milletin evlatlarını teröristleştirip katlettiler. FETÖ yeryüzünün en hain örgütüdür. Buna inanın… Aklin ötesinde iğreneceğiniz bir örgüttür. Tarih böyle alçağını görmedi. Benim gözümde bu olaydan sonra pişman olup, cezasını da çeken biri masumdur. Ama hala peygamber diye taptığı pisliğin peşinden giden varsa teröristtir. Tedbirler alınmalıdır. Fethullah Gülen, İslami ve itikadı anlamda sapık bir insandır.  Kendisini peygamberlerin üzerinde görüyor. –Kâbe'ye kadar gittim. Yüz sürmeye utandım- diyor. Sen kimsin! – Allah İslam davasını bize verdi. Peygamber gelse bana dese k, ‘Bu davadan vazgeç' Kusura bakma geçemem- diye yanıt veririm diyor. Allah peygambere bile bu görevi vermedi. Sapık adam! Neymiş efendim Cebrail çok iyi bildiği bir melek değilmiş. Sanki diğerlerini biliyor da! Adam sapık. Hayal ettiğini gerçek sanıyor. Hastalığın, paranoyanın, sapıklığın zirvesidir. Kâinatın manyağı! kâinatın şeytanıdır!" dedi.

 



Editör: TE Bilisim