Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği İl Başkanı Sinan Toprak, Afrin operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Toprak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğünü anlamadıklarını veya bunu denemeye kalkanların Suriye sınırlarımızda bunu test etmeye kalktıklarını belirterek şunları söyledi;

"Irak'ta yapılan sözde referandumun yanlış olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Milletiyle beraber büyük olduğunu, bu yanlıştan tez zamanda dönmeleri gerektiğini aksi takdirde Osmanlı şamarının kaçınılmaz olacağını söylemiştim. Bu söylediklerimiz tüm detaylarıyla çıktı bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi de yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünü anlamıyorlar veya bunu denemeye kalkanlar Suriye sınırlarımızda bunu test etmeye kalkıyorlar. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iç ve dış düşmanları Suriye sınırlarında yapmacık kantonlar eyaletler ve terör koridorları oluşturmaya çalışmaktadır. Bu kadar senedir müttefik adı altında beraber olduğumuz devletler buralarda terör yuvalarına siyasi, ekonomik ve silah yardımları yaparak kendilerini maşa olarak kullanacakları terör ve şer yuvaları oluşturmaktadır. Devletimizin aylardan beri tüm bu yapıların, politikaların ve uygulamaların tam detayına varıncaya kadar farkına olmakla beraber tüm ilgili devletlere ve kamuoyuna bunları ikaz etmektedir. T.C. Devleti'ni dinlemeyen, hafife alan ve vurdum duymazlık sergileyen, adı devlet, kurum, kuruluş ne olursa olsun bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti bunlara pabuç bırakmayacaktır.

Nitekim bu kadar sözden sonra gerekli düzenlemeleri yapmayanlar Türkiye'nin müdahalesini görmeye başlamışlardır ve göreceklerdir de.

Tüm bu kronoloji içerisinde Devletimizin uluslararası anlaşmaların verdiği ve sağladığı maddeler çerçevesinde ülkenin rahatı, huzuru ve güvenliği için şer yuvalarından bir tanesi olan Afrin bölgesine haklı olarak girmiştir. Devletimizle, milletimizle, ordumuzla tek vücut olarak bu uğurda ki pislikler temizlenecek. Gerek Ülkemiz gerekse Suriye'nin gerçek sahibi olan ve ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlarda topraklarına kavuşmak vasıtasıyla huzura kavuşacaklar.

Dünya kamuoyuna tavsiyemiz terörü ve teröristi hiçbir zaman, küçük menfaatleri için kullanmaya kalkmasınlar. Hele ki Türkiye üzerinde terör oyunu oynamayı umut ve ümit etmesinler. Aksi taktirde her zaman hüsrana uğramaya mahkumdurlar. Bugün gelinen  noktada Suriye vatandaşları topraklarında Türkiye'ye  göç etmiş vaziyette inim inim inlemektedirler.

Doğu ve Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız terörden eziyet çekmektedirler. Tüm bunları alt alta koyduğumuz da Her devlete yakışan gibi T.C. Devletine de yakışan buna sebep olan unsurların ortadan kaldırılmasıdır. Dünya ve Uluslararası anlaşmalarda da bu hak devletimize verilmiştir. Biz bu hakkı tam olarak layıkıyla kullanarak yerine getiriyoruz. Yüce ordumuz masum ve sivil kaybı olmaması için elimden gelen hassasiyeti fazlasını yapmakta ve uygulamaktadır. Bu sebeple adım adım, yavaş yavaş ve çok titiz bir ilerleme sergilemektedir. Burada terör ve şer yuvalarına ve onları destekleyen organizasyonlara bir kez daha ikazda bulunuyorum.TC Devleti haklı gerçeklerle girdiği bu bölgede ve savaşta önünde hiçbir kişi, kurum ya da kuruluş veya şer yuvası tutunamaz. Herkes aklını başına alsın ve arkasına bakmadan bu bölgeden kaçsın. Başka coğrafyalarda işlerine baksınlar. Buranın tek aktörü ve hâkimi geçmişte de olduğu gibi adaleti, huzuru, güveni ve yaşamı savunan ve sahiplenen TÜRKİYEDİR.  Barzani'yi uyarmıştık, Osmanlı şamarı geliyor diye. Ne olduğunu gördük, oturduğu koltukta gitti. Şimdi terör ve şer yuvalarını ve onları destekleyen devletleri uyarıyoruz. Türkiye Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Antalya'ya bir bütün olarak şaha kalkmış. Türk balyozunu kafalarına indirmeye geliyor, yapacak bir şey yok. Aklı olan kaçsın.

 Allah devletimizi var etsin.

 Allah milletimizi var etsin.

 Allah ordumuzu var etsin.

 Allah razı olsun. Allah'a emanet olun."

Editör: TE Bilisim