Toplantıda konuşan İl Başkanı Erol toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu, Açıklamasında "Mafya-siyaset-uyuşturucu üçgeninin yeniden gündeme geldiği bu kirli düzene; bugüne kadar Ak Parti ve MHP’ye oy veren kardeşlerimiz, bir dönem daha oy verecek mi zannediyorlar?" dedi. Erol’un konuşması şu şekilde; “

Bugün 29 Ocak Pazar . Artık yeni yılın ilk ayını geride bıraktık.

Hep birlikte ülkemizde başlatacağımız yeni bir döneme sayılı günler kaldı.

Ümit ediyor ve inanıyorum ki gelecek 20 yılımız, geride bıraktığımız 20 yıldan çok daha güzel olacaktır.

Saadet Partisi kadroları olarak, buna hem canı gönülden inanıyor hem de bunun gerçekleşmesi için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

ÇOK BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDE OLDUKLARINI SEÇİM AKŞAMI ANLAYACAKLAR

Mafya-siyaset-uyuşturucu üçgeninin yeniden gündeme geldiği bu kirli düzene; bugüne kadar Ak Parti ve MHP’ye oy veren kardeşlerimiz, bir dönem daha oy verecek mi zannediyorlar?

Gencecik bir akademisyenin başkent Ankara’da, sokak ortasında katledildiği bir olayda; milletvekili, özel harekât polisi ve uyuşturucu bağımlılarının aynı cümlede bir araya gelişine Cumhur İttifakı seçmeni vatandaşlarımız sessiz, tepkisiz kalır mı zannediyorlar
Bugüne kadar eleştirdikleri ne varsa, zamanla ona dönüşen Ak Parti iktidarına 2002’den bugüne samimiyetle oy veren kardeşlerimiz, bir dönem daha destek verir mi zannediyorlar?

Vali ile parti il başkanı, rektör ile parti sözcüsü, bürokrat ile parti yöneticisinin kim olduğunun dahi ayırt edilemediği bu sistemin devamına aziz milletimiz razı olur mu zannediyorlar?

Eğer böyle zannediyorlarsa, çok büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını ve bunu da seçim akşamı anlayacaklarını kendilerine şimdiden hatırlatmak isterim.

“CÜMLEMİZ FANİYİZ, LÂKİN DEVLET-Ü MİLLET VE VATAN BÂKİDİR!”

Muhterem arkadaşlar, kıymetli basın mensupları;

İktidara, ortaklarına ve inşa ettikleri bu sistemden nemalanmaya çalışanlara bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var.

-Devlet başkadır, parti başka! Devlet hepimizindir!

-Vali validir, il başkanı da il başkanı! Vali, iktidarın değil devletin ve vatandaşların valisi olmalıdır.

-Cumhurbaşkanlığı makamı başkadır, parti genel başkanlığı ise çok başkadır !

Sn. Cumhurbaşkanı, 85 milyon insanı gözetmesi ve temsil etmesi gerektiğini unutmamalıdır.

-“Seçmen odaklı” bakış açısı ile “vatandaş odaklı” bakış açısı çok farklıdır.

-Ordu, hepimizin ordusu ve gözbebeğidir; üzerinde üniforma taşıyanlara milletimiz her daim saygı gösterir, “üniformalılar” da bu hassasiyeti her daim gözetmek zorundadır!

Cevdet Paşa’nın ifadeleriyle; “Cümlemiz faniyiz, lâkin devlet-ü millet ve vatan bâkidir!”

BİR TARAFTA BOŞ LAKIRDILAR, DİĞER TARAFTA BOŞ TENCERELER VAR

Değerli arkadaşlar; bu ülkede uzunca zamandır iki gündemli bir ortam var.

-Bir tarafta iktidarın gündemi, diğer tarafta da aziz milletimizin gerçek gündemi…

-Bir tarafta boş lakırdılar; diğer tarafta boş tencereler var.

-Bir tarafta bir avuç insan milyonlarca liralık ihaleleri paylaşırken, diğer tarafta milyonlarca insan bir-iki bin liralık borcunu dahi nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Bakınız, geçen günlerde uluslararası yeni bir rapor yayınlandı. Özetle bu rapor; “kriz, zenginlere yaradı” diyor.

Hani “kriz yok” diyenler var ya; işte o yok dedikleri kriz, kendilerine yaradığı için böyle söylüyorlar.

OXFAM Raporu’na göre Türkiye’de; en zengin 13 milyarderin serveti, nüfusun yarısının toplam servetinden daha fazla! (38,9 milyar dolara karşılık, 38,5 milyar dolar).

Yani 13 kişinin varlığı, 44 milyon insanınkinden fazla. En zengin %1’in serveti ise, en alttaki %90’ın servetinin 1,4 katı.

Bu raporda Türkiye, servet dağılımının en adaletsiz olduğu 3 ülkeden biri. Türkiye’deki servet dağılımının eşitsizliği OECD ülkeleri içerisinde en sonda yer almasına neden oldu. Listeyi tersten yaparsak, servet dağılımının en eşitsiz olduğu OECD ülkesi Türkiye. Konut fiyatlarının en fazla artığı ülke de yine Türkiye.

Mevcut ekonomik gerçeklik temel insani değerlere hakarettir. Aşırı yoksulluk son 25 yıldır ilk kez artıyor ve bir milyara yakın insan açlık çekiyor ama milyarderler her gün kazanıyor.

Tam bir “altta kalanın canı çıksın” düzeni !

Editör: TE Bilisim