Zonguldak’ta lüks araç duvara çarptı! Zonguldak’ta lüks araç duvara çarptı!

RTÜK, İKTİDARIN ‘SANSÜR KURUMU’ OLMAKTAN VAZGEÇMELİDİR 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iktidarın eleştirildiği yayınları cezalandırma geleneğini, Flash Haber TV ile Habertürk’e verdiği program durdurma ve idari para cezalarıyla sürdürdü. 
Üst Kurul’da oy çokluğu ile alınan kararla, ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın depremi ‘takdiri ilahi’ diyerek sorumluluktan kaçan iktidar mensupları ve Diyanet’i eleştiren sözleri nedeniyle Flash Haber TV’ye 3 kez program durdurma ve yüzde 3 idari para cezası uygulandı. Fatih Altaylı’nın “depremzedeler için televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği” açıklaması nedeniyle Habertürk’e de yüzde 3 idari para cezası verildi. 
RTÜK’ün, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını; eleştiri ve ifade özgürlüğünü yok sayan bu kararları kabul edilemez.  
Seçim ortamında RTÜK, yasal konumunun özerk ve tarafsız kamu tüzel kuruluşu olduğunu hatırlayıp, iktiranın ‘sansür kurumu’ olmaktan vazgeçmelidir.  
Basın Konseyi olarak RTÜK’ü, kuruluş yasasındaki ‘yayın hizmetleri alanında iletişim ve ifade özgürlüğünü, farklı görüşleri ve çoğulculuğu güvence altına almak’ olan asli görevine dönmeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim