Zonguldak İlinin en fazla istihdam sağlayan ve ekonomik değer üreten rödevanslı saha işletmecilerinin sorunları ve çözüm önerileri Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uzun süredir takip edilmektedir. En son 6 Ocak 2021 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ile Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Rödevanslı Saha İşletme Sahipleri Alattin Kurnaz, İsmail Ofluoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un katılımları ile videokonferans yöntemi ile bir toplantı yapılarak ‘’ Rödevanslı Saha İşletmecilerinin Beklentileri ‘’ görüşülmüş ve toplantı neticesinde , tarafların kendi açılarından yeni değerlendirilmelerde bulunarak sonrasında yeni bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu bağlamda 01.02.2020 tarihinde Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Şeref Kalaycı Başkanlığında , Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Rödevanslı Saha İşletme Sahipleri Alattin Kurnaz ve Suat Velioğlu’nun katılımları ile yüzyüze bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; Rödevanslı saha İşletmeleri ilimiz ekonomisi için son derece önemli işletmelerdir. Madencilik sektörü gerek sağladığı istihdam gerekse ürettiği mali değerler ile İlimizin lokomotif sektörüdür. Soma maden kazası sonrası yapılan mevzuat değişiklikleri, yer altı kömür işletmeleri için çok ağır yükümlülükler getirmiş olup, sonrasında ilimizde maden sektörü gerek üretim gerekse istihdam bağlamında önemli düzeyde gerilemiştir.

Söz konusu sorunları aşmak , rödevanslı saha işletmecilerimizin hem sağladığı istihdamı hem de üretimi arttırmak istiyoruz. Gerek Bakanımız Fatih Dönmez gerekse Bakan Yardımcımız Prof.Dr.Şeref Kalaycı olumlu yaklaşımları ile sorunlarımızın çözümleri için gayret gösteriyorlar. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun da katkıları ile sorunlarımızı çözeceğimizi ve rödevanslı saha işletmecilerimizin daha önceden olduğu gibi istihdam ve üretime katkılarını, artırarak devam ettireceklerine inanıyorum.

Bu süreçte olumlu yaklaşımları ve katkıları için İlimiz Milletvekillerine ve Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum dedi.

Editör: TE Bilisim