Dün gece Elmas TV kanalında canlı yayınlanan Kara Tren programına katılan AK Parti K.D.Z. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt son günlerde Ereğli gündemini meşgul eden revizyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bozkurt, revizyonun meclise gelmediğini, bu konuda samimi olmadıklarını ifade etti. Bozkurt şunları söyledi:

"İlk göreve geldiğimizde belediye başkanımızı ziyaret ettik. Ereğli adına olabilecek her türlü olumlu çalışmanın yanındayız. Bu konuda kafamızı, gövdemiz, elimiz ne varsa taşın altına sokmaya hazırız. Hukuk ve Ereğli’nin menfaatine olmak kaydıyla bu noktalarda varız dedik. Bu zamana kadar belediye başkanımız bizden bir talebi olmadı revizyona kadar. Liman konusunda da belediye başkanımızın talebi olmadı. Biz, bize gelen olumlu talebin yanındayız. Ereğli’nin menfaati için ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Revizyon en son 2012 yılında yapılmış. Başkanımızın o zaman ki açıklamaları ‘ Biz, Ereğli’de 250 bin nüfusun 50 yıllık sorununu çözdük’ diye açıklamaları oldu. 10 yıl geçti hangi sorusunu çözmüş? Belki 1-1,5 ay önce belediye başkanımız beni aradı ‘Revizyonla ilgili size sunum yapacağız grubunuz ile birlikte gelir misiniz?’ dedi. Orada 10-15 dakikalık imar revizyonunun genel ilkeleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Kendilerine en son belediyeye katılan: Ören, Kıyıcak, Hamzafakılı, Topçalı gibi yerler revizyon kapsamında var mı diye sorduk, yok dediler. Niye yok dediğimizde ‘Oralarda sıkıntı var, çok yazışma olması lazım’ gibi nedenler sundular ama oraların çözülmesi lazım. Bize düşen bir konu olsaydı, biz bu konuda yardımcı olurduk. Meclise getirelim, komisyonlar çalışır, komisyondaki raporlar önümüze gelir. Grup olarak gelince değerlendirme yaparız dedik. Belediye başkanımız altyapısı olmayan gerçek dışı söylemler ortaya koyuyor. Meclis gündemine getirilmedi. Getirilmeyen bir şeyi AK Parti Grubu nasıl reddedecek. Kendi belediye meclis üyelerini ikna edebildiklerini düşünmüyorum. Yanlış algı yaratılmaya çalışıyor. Biz Ereğli’nin önün açılmasından yanayız. Biraz samimi olalım. Siz Ören'i diğer mahalleleri niye getirmediğinizi açıklayın. Bu kadar yıl bu mahallelerin imarsız kalmasının açıklamasını yapın. 50 yıllık ben bu işi çözdüm, 250 bin nüfusa yetecek revizyon yapıldı deyip de 10 yıl sonra gelip revizyonu vatandaşın önüne 31 mahalleyi kapsamayacak şekilde çalışma ortaya koyuyorsunuz ondan sonra AK Parti! Lütfen samimimi olalım, samimi olalım, samimi olalım"

Program sunucusu Azman’ın Bozkurt’a ‘Bütçeyi AK Parti meclis üyelerinin kabul oyu verdi ama' sorusu üzerine Bozkurt: “Yaptığımız tüm değerlendirmelerde reddedilmesi noktalarında kendi görüşlerini açıklamışlardır” dedi.

Editör: TE Bilisim