Zonguldak Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı aşevi yemekhanesinde pişen yemekler 24 noktada dağılımı yapılacak. 

Valilik toplantı salonunda yapılan görüşmeye, Vali Erdoğan Bektaş,  Vali yardımcısı Nevzat Taşdan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürü Abdullah Püren katıldı. 

Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada, “geçtiğimiz yıl 19 mahallede 22, noktada iftar verildi,  Bu yıl ise 24 noktada iftar verilecek. Bu çalışma göçmen ve mülteciler için başlandı. Bu yıl biraz daha büyüyerek devam ediyor. Zonguldak güzel bir sınav veriyor.sivil toplum kuruluşları ve Valilik işbirliğinde kendiliğinden yürüyen bir iş. Bu şehirde 365 gün işleyen bir sistem.günlük 1500 günlük 1500 kişi ve taşımalı eğitimde öğrenim gören öğrencilere yemek veriliyor aracılığıyla. Bu çalışmalar imece usulü yürütülüyor.

Yardım yapmak ve vermek bir ihtiyaçtır. Bir kişinin iftar maliyeti 5 TL.iftar vermek isteyen hayırseverler kişi başı 5 TL den iftar verebilirler hesabına yatırmak şartıyla.

Hayırsever vatandaşlara yardıma bekliyoruz.Normalde tam olarak bir bunu tek başımıza karşılayabilir bunda bir sıkıntı yok ancakancak Bizim amacımız burada yaygınlaşma olgusunu oluşturmaktır.
önümüzdeki yıllarda bir bu işler tamamen çekilebilir mi bu iş sivil toplum kuruluşları arasında yürüyebilir.
Ramazan ayı fedakarlık ve Yardımlaşma aynıdır. bu ramazan ayında 30 gün boyunca 19 mahallede belirlenen 24  noktada kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile halkımıza iftar verilecektir."

ZONGULDAK BARTIN VE KARABÜK BÖLGESİ OLARAK İÇERİKTE MARKA OLMAK İSTİYORUZ
Vali Erdoğan Bektaş Ayrıca Filyos projesi ve küme çalışması hakkında bilgiler vererek şunları ifade etti:
"Kardemir Karabük için ne ise, Erdemir Ereğli için ne ise, filyos'ta Zonguldak için o kadar önemlidir. 
Dediğimiz zaman aklımıza bak çok güzel bir oluşum. Zonguldak Bartın ve Karabük içine alan organizasyon. Artık Zonguldak ın bir markası olmasını istiyoruz.Zonguldak denince Zonguldak Bartın ve Karabük denilince akla ilk Çelik'in gelmesini istiyoruz.
Artık bölge olarak bir hedefimiz var. Yine olmaktan çıktı almaya gidiyoruz. Yíğınlaşmadan çıkıp gitmek istiyoruz. Zonguldak Bartın ve Karabük bölgesi olarak çelikte marka olmak istiyoruz."

Editör: TE Bilisim