ÖMER SELİM ALAN’A YAN BAKANI AFFETMİYORLAR
Secaattin Gonca’nın açıklamalarının ardından Pusula Gazetesi Öznur Güneş “Sürekli sizden sonraki belediye başkanlarının işine burnunuzu sokarak bir yere gelemezsiniz!” diyerek Gonca’yı karalama kampanyası başlattı. Öznur Güneş’in bu yazısının ardından Secaattin Gonca "Belediyeyle ilgili açıklamam sizi niye rahatsız etti? Siz, belediyenin basın müşaviri mi oldunuz?" sözleriyle cevap verdi.
Bel altı ve şantaj kokan yazılarıyla ünlü Ali Rıza Tığ’ın başında bulunduğu Pusula Gazetesi, bir zamanlar sert dille eleştirdiği Ömer Selim Alan’ın medya organı haline geldi. Rekor su zammı olmak üzere Zonguldak Belediyesi’ni bir satır eleştiremeyen Pusula Gazetesi geçmişte Alan için ‘ZAMCI, KANCI, BALDIZ, YALDIZ’ başlıkları atıyordu. 

Ali Rıza Tığ geçmişte kaleme aldığı köşe yazısında Ömer Selim Alan’ın seçim döneminde kucağında olduğunu ima etmiş; “Şimdi ben bakıyorum. Ömer Selim Alan seçim döneminde kimin kucağındaydı? İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan! Kendimi saymıyorum!” demişti, Yine köşe yazılarında “Kimden ne kadar para topladı, ne kadar para harcadı, ne kadar para kaldı? Kalan para hangi kuyumcunun kasasında tutuluyor? Her şeyi konuşalım. '3 K'yı konuşalım. 'F'leri konuşalım.” Yazılarıyla Ömer Selim Alan’a adeta aba altında sopa göstermişti.
Ali Rıza Tığ’ın eleştirilerinin bir anda bıçak gibi kesilmesini sağlayan fonun belediye bütçesinden mi? Yoksa Ömer Selim Alan’ın özel bütçesinden mi karşıladığı merak konusu olurken Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın odasından Alan tarafından kovulan Öznur Güneş’in ise bugün Ömer Selim Alan’a övücü yazılar yazmasının nedeni merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim