Zonguldak protokolünün geleneksel bayramlaşma programı saat 14.00'da Camlı Köşk'te gerçekleştirildi. Bu sene katılımın genel olarak az olduğu gözlenen protokol bayramlaşma programına, aynı saatte programları çakıştığı için MHP'liler katılamadı.

Elmas TV'den Canlı yayınlanan protokol bayramlaşma programına 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin ÖZbakır, ÖZcan Ulupınar, CHP Milletvekilleri, Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TSO Zonguldak İl Başkanı Metin Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Kızılay Müdürü Selim Alan, dernek başkanları, partililer ve gazeteciler katıldı.

Sırasıyla birbirleriyle bayramlaştıktan sonra salondaki yerlerine oturan protokol üyeleri Elmas TV mikrofonlarından başta Zonguldak halkı olmak üzere tüm Müslüman Aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. 

Elmas TV'nin mikrofonlarına duygu ve düşüncelerini aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, "Buradaki kutlamaların daha kalabalık daha güzel olduğu günleri de hatırlıyoruz. Bunun takdirini halka bırakıyoruz. Müslümanların Kurban Bayramı'nı canı gönülden kutluyorum" dedi.

Bayram dileklerinin ardından emeklilerin sorunları adına ifadelerde bulunan Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı  Mustafa Sarıoğlu, "Kararlar Külliye'de alınıyor. Bizler de yazılı ve sözlü olarak orada düşüncelerimizi aktarmalıyız. Huzur istiyoruz. Bizi dikkate alıyorlar mı? Onu bekliyoruz" diye konuştu.

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ise, bu seneki katılım azlığının sebebinin idareciler olduğunu belirtti. Çiloğlu, "A protokolünün tamamen burada olmasını arzu ederdim. Eski Valimiz Yavuz Erkmen döneminde buraya sığamazdık. Son günlerde örf ve adetlerden uzaklaştığımızı görüyoruz. Köylerde binlerce insan toplanıyor. Köylerinden göç eden insanlarımız bile bayramlarda doğdukları yere geri geliyor" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim