Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; 24 Ekim’de AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısında kendisine yönelik sözleri nedeniyle AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar ve İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a cevap verdi.

Ahbap Derneği’nin Ereğli’ye gönderdiği gıda tırlarını karşılamak için kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Posbıyık, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Milletvekili Uçar ve İlçe Başkanı Bozkurt’a cevap veren Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“EREĞLİ’YE FAYDALARI YOK”

“Yetkin değiller. Üzüldüğüm tek nokta, o kibirli adam benim kitabımı alıyor, sallıyor duruyor. Suratı da asık böyle. Ya ne sallıyorsun kitabı kardeşim. Seçim zamanı vatandaş kitaba da bakar, kitapsıza da bakar, kime oy verecekse ona oy verir. Sen ne yaptın Ereğli’ye?

Bak Zonguldak’ta tüneller, parklar, her şey Hamdi Uçar tarafından yaptırılıyor ama sen Hamdi Uçar’a “Ereğli milletvekili” diyorsun. Onlara ev satın alıyorsunuz buradan. Bir furya var ondan memnunum, eski ve şimdiki milletvekilleri Ereğli’ye yatırım yapıyorlar ama devlet yatırımı değil. Kendileri ev alıyorlar. “Ereğli milletvekiliyim” diyebilmek için, buradan seçilebilmek için Allah razı olsun ev alıyorlar. “Milletvekiliyim, Ereğli’de oturuyorum, ikamet ediyorum” demek için kaç tane ev aldılar, bir o faydaları var, Ereğli’ye başka faydaları yok. Benim yaptıklarım, her şeyim meydanda. Bir pandemi dönemi geçirilmiş, enflasyon bu noktaya gelmiş, vatandaşların çoğu su paralarını yatıramıyor. Su parasını yatıramayan vatandaşlarımın neden yatıramadığını biz biliyoruz. Boğazını sıkacak değiliz, çünkü geçim standartları düşmüş vaziyette.

-7 AY DAHA KONUŞACAKLAR-

Ereğli’de açlık sınırının üzerinde bir tek maaş veren Kdz. Ereğli Belediyesi. Bizim gayretle yapmadığımız iş kalmadı. Tabii ki bu enflasyonda bazı işler olmayabilir. Benzin, mazot, elektrik bizim en büyük giderimiz. Bu sahilin aydınlatmasını bile devlet bize ödetiyor. Bu kadar yokluklara rağmen, sıkıntılara rağmen en yüksek ücreti ver işçilerine; emek, emeğin hakkını savun, öbür taraftan Ereğli’ye her türlü işlemi yap. Benim evimde su akmıyor diyen var mı? Bu ortamda, bu sıkıntıda, ekonomik şartların iyice battığı bir dönemde birçok belediye maaş veremiyor, ikramiye zaten vermiyorlar. Bu belediye başka ne yapsın? Yapacağını yaptı ama şimdi tabi ki haberlerini alıyoruz saygı değer Cumhurbaşkanımız Ereğli bizim için çok önemli dediği için hepsi beraber geliyorlar ama eksik geliyorlar. 4-5 kişi bana az gelirler, daha fazla gelmeleri lazım. Ağabeylerini falan da getirsinler buraya belki, ama denge kuramazlar. Onlara sandıkta hesabımı vereceğim. Ereğli’den milletvekili olacağım diyenler, hepsi de alacaklar boylarının ölçülerini. Hiç bundan şüpheleri olmasın. Yeter ki Allah sağlık, sıhhat versin. Zaten 7 ay daha konuşacaklar, 7 ay sonra Allah’ın izniyle konuşacak adam da kalmayacak karşımızda, rakip de göremeyeceğiz, hepsi pusacaklar, etrafımızda dolaşmaya başlayacaklar.

-KİBİRDEN YANLARINA YAKLAŞILMIYOR-

Bu kibir ne? Surat gülmez etmez. Senden siyasetçi olur mu? Senden yargıç olur, başka bir şey olmaz. Zonguldak’ta bir kibirli adam var, burada bir kibirli adam var. Kibirden yanlarına yaklaşılmıyor. Halka dokunamıyorsan, güler yüz gösteremiyorsan, halkı okuyamıyorsan… Çok bir şey yapmaya gerek yok benim vatandaşıma. Benim vatandaşım, adam yerine konulmak ister.  Basın mensubu çok güzel bir yazı yazmış. Ereğli’de devletin yapmadığı işlerin hepsinden sorumlu benmişim. Günah keçisi benim. Aynen devam etsinler. Çok güzel diyorlar, zevkten dört köşeyiz. Onlara mağlubiyetin ne olduğunu hem genelde, hem yerelde bir kez daha tattıracağım.

-GÜLÜÇ’ÜN REFAHA ULAŞMASINI İSTİYORUM-

Bunlar kibirli insanlar, halka tepeden bakıyorlar, kibirli olan insanlar başarılı olamazlar. Söylediği o kadar saçma şeyler var ki. Kahkahalarla beyanatlarını okuyorum. Gülüç Belediye Başkanı diyor ki 'Gülüç'ten ne istiyorsun?', Ben Gülüç'den ne isteyeceğim? Gülüç'ün refaha ulaşmasını istiyorum, Ereğli'de imar bütünlüğü, kanalizasyon bütünlüğü olması lazım.

-SİZİN SU VERMENİZ LAZIM DEDİNİZ-

Bir tane adam da diyor ki İl Genel Meclisi üyesiymiş bu kadar cehalet olmaz ‘Ona biz plajı tahsis ettik’. Zaten yer Ereğli Belediyesi’nin. Sen necisin ya? Bizi suyu 16 tane köyü diyor KÖYDES'den İl Özel İdare diyor ayıp ya, günah. Geldiniz yalvardınız, İsmail bey zamanında rica ettiniz 1,5 liradan köylere sizin su vermeniz lazım dediniz. Bunu bile söyleyemiyorsunuz. Hiç önemli değil bunlar benim için.

-EREĞLİ DÜŞMANLIĞI VAR-

Her gün itfaiyeciler geliyor stadı suluyorlar, halı bozulmasın diye. Gece geç saatlere kadar çalışıyoruz halen orada antrenman yapıyorlar, hiç utanma yok mu İlçe Başkanında. Hamdi Uçar'da hiç utanma yok mu? Ereğli'ye bir stadyum kuramıyorlar mı? Yer yok diyorlar, daha evvel de söyledim. 40-50 dönüm Delihakkı'da yerim hazır vaziyette. Yarın sabah gelsinler protokolü vereyim. Yer yok diye bir şey yok, yalan söylüyorlar. Tünellerin ucundan bu tarafa hiçbir yardım gelmiyor, getirmemek için uğraşıyorlar, benimle de Ereğli Belediyesi ile de uğraşıyorlar. Yapılacak işler için kuruluşlara baskı yapıyorlar, ‘seçime gidiyoruz CHP'li belediyeye oy mu kazandıracaksınız para vermeyin’ diye söylüyorlar. Resmen Ereğli düşmanlığı var."

Editör: TE Bilisim