Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde ulaşımı sağlayan Kozlu Özel Halk Otobüsü biletlerine yapılan ulaşım zammı, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Ulaşım ücretlerine 20 ile 25 kuruş arasında zam yapılmasını bekleyen vatandaşlar 1,5 TL’lik zam ile birlikte şaşkına uğradı.

Yeni tarifeye göre Zonguldak-Kozlu, Kozlu-Zonguldak arası tek kullanımlık kart ücreti 3.5TL’den, 5 TL’ye yükseldi.

KOZKART sahiplerine uygulanan zam şu şekilde;  Zonguldak- Tıp Fakültesi Sivil: 3.50' dan 3.75 TL Öğrenci: 2.75 ten 3.00 TL. Kozlu-Zonguldak Sivil: 3.30' dan 3.50 TL Öğrenci için 2.20'den 2.50 TL. Kozlu-Tıp Fakültesi Sivil 3.30 dan 3.50 TL Öğrenci 2.20 den 2.50'ye Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli 3 TL'den 3.25 TL'ye yükseldi."

KOZKART sahibi olmayıp, tek kullanımlık kart ile yolculuk yapmak isteyenler ise deyim yerindeyse soyuluyor. Kozlu Özel Halk Otobüsleri tarafından uygulanan bu fahiş zam büyük tepki topladı. Kozlu Belediyesine eleştiri yağmuruna tutan vatandaşlar; ‘İşletmeyi ayakta tutabilmek için vatandaşın aradan çıkarttılar’ yorumu yaptı.

KOZKART sahibi olmayanlara iki kullanımlık kartlar 10 TL'den satılırken, depozitolu olan kartların geri getirildiğinde depozito ücretide iade edilmediği iddia ediliyor.

Bu yöntemle 5 liradan yolculuk yapılmak zorunda kalan, KOZKART sahibi olmayan yolcular mağduriyet yaşıyor.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren Kozlu Özel Halk Otobüsü firması yaptığı fahiş ve hukuksuz zamla zararını giderirken, vatandaşın zararını kimin karşılayacağı merak konusu.

Kozlu Belediyesi başkanı Ali Bektaş ise yapılan zam karşısında suskunluğunu koruyor.

Editör: TE Bilisim