Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Rafet Can tarafından yazılan ve kurulan; okulun İngilizce Öğretmeni Serpil Gülterpe’nin de katılımıyla iki grup olarak planlanan projede paylaşma duygusu ön plana çıkıyor. 
Okul yönetiminden yapılan açıklamada, Projede paylaşmanın verdiği mutluluğun yaşatılması  hedeflenirken, şu görüşlere yer verildi:
“İnsanlar arasındaki kurduğu sevgi bağını hissetmek, ben değil de biz duygusunu güçlendirmek, paylaşmanın hayatı daha da güzelleştirdiğini, paylaştıkça insanlar arasında hoşgörü, sevgi, saygı ve merhamet duygularının geliştiğini ve paylaşmanın güçlü bir iletişimin temellerini oluşturduğunu anlatılmak isteniyor. Proje süresince insanların "Ben yaptım, şimdi sıra sende" parolası doğrultusunda yapılan bir işin, yaşanılan bir olayın, gerçekleştirilen bir etkinliğin, okunan bir kitabın, yazılan bir yazının, kullanılan bir eşyanın, dinlenilen bir müziğin, çizilen bir resmin, el becerisiyle ortaya konan ürünlerin, bilgisayar programları ile yapılan çalışmaların paylaşılması, paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşamaları amaçlanmaktadır. Paylaşmanın ortaya çıkardığı sevginin, hoşgörünün günlük yaşamda insanlar arasındaki yalnızlaşma, iletişimsizlik durumunu yok edeceğini anlatılmak isteniyor. eTwinning projesi nasıl başlandı? Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Rafet CAN tarafından yazılan ve kurulan; okulun İngilizce Öğretmeni Serpil GÜLTERPE’nin de katılımıyla iki grup olarak “Şimdi Sıra Sende” adlı ulusal ve uluslararası eTwinnin projesi başladı. Projenin kurucu ortaklığını Atatürk Ortaokulu Rafet CAN ve Gökçebey Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burak KIRIK yapmaktadır. eTwinning Projesinde kimler var? Projede Türk ortaklar olarak Zonguldak ili Gökçebey ilçesinden Gökçebey Ortaokulu ve Kdz.Ereğli ilçesinden Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu, Elazığ ili Maden ilçesinden Vali Aydın Arslan Ortaokulu, Eskişehir ili Tepebaşı ilçesinden Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz Ortaokulu, Ordu ili Altınordu ilçesinden 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Ankara ili Elmadağ ilçesinden Hasanoğlan Ortaokulu ve Elmadağ İmam Hatip Ortaokulu; yabancı ortak olarak Tunus’un Tozeur kentinden Ecole Primaire Rue Chebbi adlı okul projeye katılmıştır.
 HEDEFLERİMİZ - Öğrencilerimizle paylaşmanın önemi hakkında farkındalık oluşturmak. - Öğrencilerin okuduklarını,izlediklerini,dinlediklerini doğru anlaması ve paylaşmasını sağlamak. - Öğrencilerimizin yazılı ve sözlü olarak kendini ifade etme becerilerini kazandırmak. - Öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak. - Öğrencilerimizde empati kurma duygusunu oluşturmak. - Öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak. - Öğrencilerimize sorumluluk duygusu aşılayarak çevreye katkılarını sağlamak. - Öğrencilerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi kazandırmak. - Teknolojiyi faydalı bir biçimde kullanmalarını sağlamak. - Öğrencilerimizi çeşitli sanat dallarıyla karşılaştırmak. - Öğrencilerimizin sanatsal ve estetik duygularını geliştirmek. - Öğrencilerimize geri dönüşümün önemini kavratmak. - Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek. - Öğrencilerin yaptıkları. yaşadıkları, gerçekleştirdikleri etkinlikleri başkaları ile paylaşma duygusunu geliştirmek.”

Editör: TE Bilisim