Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Akın Kavi'den, Elmas TV-BRTV ortak yanında Gazeteci Gamze Taşdemir'in hazırlayıp sunduğu 'Gündem' programında yaşananların perde arkası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'BU İŞİ ARTIK GETİREMİYORUZ, MAZOT ALAMIYORUZ'

Mazot alamayacak duruma geldiklerini söyleyen Kavi: "Bu açıklama kesinlikle hiç bir samimiyeti, gerçekliği olmayan uzak şekilde yapılmış vatandaşın önüne beni attı. Pandemi sürecinde evet sefer sayılarımızı düşürdük. Ama bizim yakıtımız bin 300 litreden 850 litreye düştü. Bana yaptığı 6 aylık yardım 18 litre, bu şirketin bir tek mazot gideri mi var? En küçük aracımız 50 kişilik, ama biz 11 kişi taşıdık. Sağlıkçılarımızı ücretsiz taşıdık, zaten bizim aracımıza binenlerin çoğu ücretsiz. Araçların her birinin masrafı var, AK Parti'li bir yönetici araç servisçisine sorabilirsiniz. Vatandaş da mağdur oldu. Paramız yok bizim araçları tamir ettirince parayı veremedik. O yüzden ulaşımda aksamalar yaşandı. Bir şirkette alın teri kuruman hakkını vereceksin ki hizmet bekleyeceksin. Devlet yasal hak vermiş, ücretsizleri taşıdık. Sözleşmeyi ben tek taraflı fesh ettim, çok randevu istedim başkandan alamadım. Bu işi artık getiremiyoruz, mazot alamıyoruz. Pandemi bu işin tuzu biberi oldu. Yollarda bozuk olduğu için araçlarımız çabuk bozuluyor."

'BİZİM ZARAR EDİYOR OLMAMIZ VATANDAŞI İLGİLENDİRMEZ'

Vatandaşları mağdur etmemek adına bu güne kadar çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Kavi: "Pandemi öncesi yolcu sayımız 8 bin civarıydı. 4-5 bini ücretsiz binenler, geriye kalan 3 bin kişiden para alıyoruz. Taşıdığımız ücretsiz kişiler içinde devletten araç başına 800 lira para alıyoruz. 2010 yılında araçları getirdiğimizde bir teknoloji getirdik. Halk otobüslerinin üzerinde 'Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsleri' yazıyor, Akın Kavi'nin adı yazmıyor. Vatandaşın bizde parası olduğu için bu işe devam etmek zorundaydım. Bizim zarar ediyor olmamız vatandaşı ilgilendirmez."

Editör: TE Bilisim