6 Mart akşamı ekranlara gelen ve yaklaşık bir saat süren programda, Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribünlerden seslendirilen “istifa” sloganı ile başlayan gelişmeler yorumlandı.

“Konteyner Sözümüz Var.” 
Altan Akçakese’nin sorularını yanıtlayan Başkan Serdar Özbek, öncelikli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden sonra Fenerbahçe’nin başlattığı yardım kampanyalarına değinerek; “Başkanımız Ali Koç’un öncülüğünde depremden hemen sonra başlattığımız yardım kampanyalarımız devam ediyor. Yine başkanımız tarafından depremzedelerimiz için bin konteyner sözü verildi. Bu konteynerin bir kısmını da taraftar derneklerimiz karşılayacak.”, dedi. 

“Fenerbahçe Taraftarı Başkadır.”
Depremlerin sonrasında Türk milletinin kenetlendiğini ve birbirlerine farklı gözle bakmayarak ülke tarihinin en önemli birlikteliklerinden birine imza attığını hatırlatan Özbek, buna rağmen bu birlikteliği bozmak isteyen bazı kesimlerin olduğuna vurgu yaparak konuyu Fenerbahçe üzerine yoğunlaştırılan eleştirilere getirdi. “Bugün Fenerbahçe eksenli gelişmeler dünkü mevzu değil. Ali Koç Başkan ile Aziz Yıldırım Başkan ile de bunun bir bağı yok. Fenerbahçe taraftarı bir başka taraftardır.”, diyen Karadeniz Ereğli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Özbek şunları söyledi:

“Fenerbahçe Nerede, Diyorlarsa Biz Yine Sahadayız.”
“2011’de bize yapılanları bu Türkiye’de herkes biliyor, bütün dünya biliyor. O zamanlar 2 trilyon liralık sermayesi olan ve dünya kulübü olma yolunda ilerleyen Fenerbahçe’yi ne hale düşürdüler. Hala faili bulunamayan takım otobüsümüzün kurşunlanması olayı da var. Biz çok yaşadık. Bu dönemde de Fenerbahçe nerede, diyorlarsa biz yine sahadayız. Halkımızın bir yarası olduğunda da o yaraya merhem olmaya çalışıyoruz.” 

“Ne Gereği Var Toplumu Bu Kadar Germenin?”
Millet olarak çok duygusal bir topluluk olduğumuza dikkat çeken Serdar Özbek, Türk toplumunun bir araya gelmesinde sıkıntı olmadığını belirterek; “Yukarıdakiler bizi rahat bıraksa biz zaten bir araya geliyoruz. Bizim sağcıyla, solcuyla bir derdimiz yok. Biz hiçbir zaman birbirimizle kötü olmadık ki. Hep beraberiz. Ama bizi yönetenler bizi öyle bir şekilde ayrıştırıyor ki… Herhangi bir eleştiri yaptığımızda; ‘Vatan elden gidiyi, devlet elden gidiyi, FETÖ’cüsün sen, PKK’lısın sen…’, diyenler çıkıyor. Sen bu ülkeyi ne kadar seviyorsan ben de en az senin kadar seviyorum. Devlet hepimizin devleti. Hepimiz devletimize sıtk-ı sadakat ile bağlıyız; ama hükumetler hepimizin hükumeti değil. Hükumeti eleştirebilirim tabii ki. İstifa, diye de bağırabilirim. Bu benim en demokratik hakkım. Ben bunu yapınca PKK’lı olmuyorum. Ben FETÖ’cü hiç olmuyorum. Olamam zaten. Bu kadar ağır ithamlar yapmaları çok yanlış. Ne gereği vardı toplumu bu kadar germenin?, dedi.

Zonguldak’ta lüks araç duvara çarptı! Zonguldak’ta lüks araç duvara çarptı!

Özbek sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:
“Biraz Hoşgörülü Olmak Lazım.”
“Millet olarak bizi bize bıraksınlar; bizde bir sorun yok. Herkesle anlaşabiliriz; toplum olarak biz böyleyiz. Herhangi bir eleştiriden sonra; ‘FETÖ’cüsün’, demek yakışmıyor. Yeter artık; kapatalım bu konuyu! Ayrıca bu konuda konuşulacaksa en çok biz konuşuruz. Bu konulardan bıktık. Ali Koç, kendisi için ‘İstifa!’, diye bağıranları susturamamış; hükumete istifa çağrısının sorumlusu olarak Ali Koç’u göstermek çok yanlış. Bu tezahürat oldu, diye sen olayın üzerine bu kadar gidersen, bir dahaki maçta daha fazlası olur. Biraz hoşgörülü olmak lazım.”

“Bu Siyasiler Bizden Elini Çeksin!”
“Bizim enerjimizle fazla oynamasınlar. Fenerbahçeliler olarak bizim de bir sabrımız var. Bir sınırımız var. Yeter attık! Bu siyasiler bizden elini çeksin! Geçen seneki şampiyonlukta tribünde kimlerin fotoğraf verdiğini, borç batağında olan bir kulübün nasıl ve kimler tarafından kurtarıldığını herkes biliyor. Önce siyasiler futboldan ellerini çeksin! Biz halk olarak; Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi bir araya gelip gerekeni yaparız.” 

“Hükumet İstifa, Demek Siyaset Yapmak Olarak Algılanmasın!”
“Hükumet istifa, deyince ben sporu siyasete alet ediyor oluyorum. Pekiyi, ben bu tür eylemimi nerede yapacağım? Camide yaparsam rahatım. Orada bir sorun yok. Okulda da yapabilirim. Stat da yapılmasın; camilerde, okullarda da yapılmasın. Ama hükumet istifa demek, siyaset yapmak olarak algılanmasın.” 

Karadeniz Ereğli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Özbek, programın ilerleyen dakikalarında da toplumun hemen her kesiminde hükumete karşı bir tepki olduğunu hatırlatarak bu tepkinin dile getirilmesi noktasında birilerinin öncülük yapması gerektiğini, birçok camianın da tepkilerini dile getirmeye başladığını söyledi. “Bu ülkeyi 15 Temmuz öncesine götürmek isteyen insanlar mı var?”, sorusunu yönelten Özbek şu görüşleri de paylaştı: 

“Fenerbahçe’yi Ele Geçirmek İsteyenler Var. Fenerbahçe Taraftarı Buna İzin Vermez!”
“Biz 12 Eylül sürecini yaşamış olan insanlarız. Fenerbahçe’yi 15 Temmuz öncesine çeksen eline ne geçecek? Burada tek bir şey var: Fenerbahçe çok büyük bir aile; onun yönetimini ellerine geçirmek istiyorlar. Bunu zamanında çok denediler. Aziz Yıldırım bunların hepsine engel oldu. Şimdi yine aynı saldırılar var. Bu durum, Fenerbahçe yönetimini ellerine geçirmek istemelerinden kaynaklanıyor. Çok büyük rant var bu işlerde. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye ait olan yerler büyük yerler; parayla alınmayacak yerler. Bir şeyleri paylaşmanın peşinde bazıları; ama Fenerbahçe taraftarı buna izin vermez.”dedi.

Editör: TE Bilisim