Zonguldak il Müftüsü Rüstem Can, Merkez Ulu Camii'de, Ramazan Ayı'nın ilk Teravi Namazı'nı kıldırarak oruç tutarken dikkatli olunmasını söyledi.

Rüstem Can, oruç tutmanın sadece aç kalmak olmadığını ayağımıza, elimize dikkat etmek gerektiğini belirterek şunları söyledi;

"Tüm kardeşlerimin 11 ayın sultanı Kur'an, rahmet, mağfiret ayı olan Ramazan'ı tebrik ediyorum. Yüce Rabbim Celle Celalu bakara süresinde şöyle buyuruyor; ‘ kullarım ey iman şerefini nasıl bittin kullarım oruç ve sizden öncekileri farz kılındığı gibi size de farz kılındık. Umulur ki, lâyıkıyla tutulup Allah'a yakınlığı elde edesiniz.' Gerek gerekli oruç ibadetini layıkıyla tutmak ki bunun anlamı şu, sadece karnımıza değil elimizi, ayağımıza, dilimize dikkat ederek rızanın dışına çıkmamak Suretiyle orucumuzu layıkıyla tutmak, yine inşallah beş vakit namazımızı lâyıkıyla dikkat etmek, okunacak mukabeleleri İştirak edip hem Allah'ın kelamını okuyup hem de kelamınıdır Rabbim bizlerden ne istiyor şu fani hayatın anlamı nedir buna dikkat etmek suretiyle inşallah güzel bir ramazan ayı geçirmeyi ve sonucunda da Rabbimizin rızasını hep beraber rızasına nail olmayı Rabbim hepimize nasip etsin. Yine bu ramazan ayıyla beraber inşallah elde ettiğimiz, beraberliğimiz blokeli hali istem alemindeki birlik ve beraberlik noktasında Rabbimden niyazımız bu noktada bizlere yardımcı olması, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin.

Yine bu vesileyle bildiğiniz gibi Filistin'de 60'a yakın şehidimiz 3 bine yakında yaralımız var. Başta bu şehitlerimiz olmak üzere aziz vatanımızda ki tüm şehitlerimizi rahmetler niyaz ediyorum. Gerek buradaki gazilerimizi, yaralılarımıza gerekse cennet vatanımızda ki gazilerimize yüce Rabbimden şifalar niyaz ediyorum. Ramazan ayinin bereketi ile manevi özelliği ile hayatımıza anlam katmasını Rabbimize yakınlığa vesile olmasını tekrar niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilisim