CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, hafta sonu gerçekleştirilen Kilimli İlçe Kongresi'ne ardından Zonguldak'ın ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi kişiliklerinden Yusuf Çebi'nin (92) son yolculuğuna uğurlandığı cenaze törenine katıldı. Turpcu daha sonra ise, CHP Beycuma Belde Başkanımız Sefer Kabacalı ve İl Genel Meclisi Üyemiz Nebahattin Yılmaz ile birlikte geçtiğimiz salı günü Karadon'da maden kazasında kaybettiğimiz şehidimiz İsa Çeltik'in Beycuma'daki evini ziyaret ederek kederli ailemize başsağlığı dileklerini iletti.

Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir'in yeniden seçildiği İlçe Kongresi'nde bir konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun gündeminde, ABD'de görülmekte olan Reza Zarrab'ın tanık, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın sanık olarak yargılandığı dava, bunun Türkiye'ye yansımaları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Man Adaları belgeleri vardı.

Turpcu Kilimli İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada;

"Reza rezaletinde, zamanında yapılanlar bir bir ortaya saçılıyor. Biz Türkiye'ye zarar gelmesini istemiyoruz.  Bu dava,17-25 Aralık'ta Türk Mahkemelerinde AKP tarafından aklanmasaydı, ABD mahkemelerine gerek kalmazdı. Ne yazık ki, AKP ülkemize bu rezilliği yaşatıyor. Ortada çok ciddi rüşvet iddiaları var ama konunun muhatapları suskunluklarını koruyorlar. Biliyorsunuz, Zarrab eskinin muteber iş adamıydı, ifadeden önce hakkında ABD'ye iki defa nota verilecek kadar kıymetliydi, ama sonradan ajan olduğu anlaşıldığı için mal varlığına el konuldu.

Daha geçen gün Sayın Bakan, asgari ücret için çalışanlardan fedakarlık beklediklerini söyledi. Zaten tüm fedakarlık, her zaman olduğu gibi bu ülkenin emekçilerinden bekleniyor. Ama bir yandan bakıyoruz,  Man Adaları'nda bu ülkeye vergi ödememek için, vergi cennetlerinde kurulan şirketlere ve dönen milyon dolarlar var. Böyle bir düzen olur mu?

Türkiye bu hale 1950'den sonra geldi, kumpasa getirilerek NATO'ya sokuldu. Milli Eğitim'in ve Milli sanayinin terk edilmesi, bağımsız Türkiye'yi savunan Nazımların, Behice Boran'ların, Denizlerin ve bizim kuşağımız 78'lerin hapislerde süründürülmesi darağaçları ve yoğun cinayetlere kurban edilmesiyle bu günlere geldik. Ama bu günlerden de yeniden aydınlığa çıkacağımız günler yakındır. AKP'nin de sonu geldi,artık gidiyorlar. Bu nedenle, önümüzdeki süreç ve yapacağımız çalışmalar çok önemli." ifadelerini kullandı.

Turpcu, Kilimli İlçe Başkanı olarak yeniden seçilen Filiz Karademir'i ve başkanlığında oluşturulan yönetimi tebrik ederek,  önümüzdeki 2019 seçim sürecinde ülkenin geleceği için birlikte mücadele etmeye devam edecekleri İlçe Yönetimine başarı dileklerini iletti.

Editör: TE Bilisim