ORATEC’İN TEHLİKELİ ATIK VURGUNU!

Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun göz bebeği, Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) bağlı biri olan Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları’nda (ERDEMİR) vurgunun ardı arkası kesilmiyor.

ERDEMİR’in tehlikeli atıklarını bertaraf etme işini Ak Parti eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu aracılığıyla ORATEC firması aldı. ORATEC Firması bunun üzerine Ereğli Bölücek Mahallesinde Ereğli’nin tanınmış sanayici ailesine ait borçlarından dolayı TMSF’ye devredilen bir firmanın yerine adeta çöreklendi. Bununla da yetinmeyen ORATEC Köseler Mahallesinde yine darda olan Ereğli’nin tanınmış sanayicilerinden birinin yerini kiraladı ve bu yerlere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ereğli Belediyesi ve diğer ilgili kurumlardan izin almadan zehirli atıkları depolamaya başladığı iddia ediliyor.
 
HALK SAĞLIĞI İLE DALGA GEÇİYOR!
ORATEC Firma sahibi Zafer Akyol yapmış olduğu “Çorbaya karıştırın için, ekmeğin arasına koyun yiyin bir şey olmaz!” açıklaması ile halk sağlığı ile adeta dalga geçiyor. 
OYAK’a bağlı Erdemir’den demir cevheri tozu aldıklarını söyleyen ORATEC Firma Sahibi Zafer Akyol, hiçbir tehlikeli atık işleri olmadığını ve demir-çelik tozunu aldıklarını ve yurt dışına ihracat yaptıklarını söyleyerek kendisini firmasını savundu.

Editör: TE Bilisim