Elmas TV’de yer alan “ORATEC’nin zehirli atık vurgunu” haberi üzerine Gülüç ırmağı kenarında Bölücek ve Köseler mahallesinde iki ayrı depoda izinsiz ve mevzuatlara aykırı olarak depolama yapan Zafer Akyol’a ait firmalara baskın yapıldı. Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri yaptıkları baskında OYAK’a bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’ndan çıkan zehirli atıklardan numuneler alarak Ankara’daki laboratuarlarda test etmek üzere gönderdi. Çevre Müdürlüğü, Zafer Akyol’a ait ORATEC Firmasının izinsiz ve mevzuata aykırı depolama yaptığını tespit ederek 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında cezai işlem uyguladı. Ankara’dan gelecek olan sonuçlardan sonra söz konusu firmaya nasıl yaptırımlar uygulanacağı da ortaya çıkacak.
OYAK’A BAĞLI ERDEMİR OLAYA NASIL GÖZ YUMUYOR
Çevre Kanunu hükümlerine göre zehirli atıkların bertaraf edilmesi işinin her aşamasından sorumlu olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları yönetiminin, ORATEC Firması sahibi Zafer Akyol’un insan ve çevre sağlığını hiçe sayarak ırmak kenarında depolama yapmasına hangi gerekçeyle göz yumduğu kamuoyuna açıklanmalı. Borsanın en kıymetli kuruluşu olan Erdemir yönetiminde kim veya kimlerin bu firmayı koruyup kolladığı kamuoyunda merak konusu oldu. 
ÇEVRECİLER KIŞ UYKUSUNDA
Ereğli’de her konuda eylem yapan Çevreci Derneklerinin ve Çevreciliğin Avukatlığına soyunanların hemen yanı başlarında insan sağlığı ve çevre sağılığına aleni zarar veren olay karşısında sessiz kalmalarının nedeninin ardında ne yattığı bilinmiyor. Çevreci adı altında işlerini yürütenlerin Zehirli atık konusunda bırakın basın açıklaması yapmayı, sosyal medya hesaplarında dahi tepki vermemeleri ORATEC Firmasına olan sempatilerinden mi kaynaklanıyor?
ZABITA MÜDÜRÜ HALİL AYDIN VE EKİBİ GÖREVİNİ YAPMIYOR!
Zonguldak İl Çevre-Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yasadışı depolama yapan Zafer Akyol’a ait ORATEC Firması hakkında gerekli yasal işlemleri yaparken, Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Aydın ve ekibinin olayı görmezden gelmesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Çevre ve insan sağlığı konusundaki duyarlılığına rağmen Zabıta Müdürü Halil Aydın ve ekibinin yanı başlarında iki yasadışı tesis hakkında hiçbir işlem yapması kamuoyunda farklı şekillerde yorumlanıyor.

Editör: TE Bilisim