OYAK’a bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)’in tehlikeli atıklarını imha etme ihalesini alan Zafer Akyol’a ait ORATEC vurgun üzerine vurgun yapmaya devam ediyor. OYAK’tan işi alan ORATEC firma yetkilisi Zafer Akyol, hiçbir yasal ve kural tanımaksınız çevre ve insan sağlığıyla oynamaya devam ediyor. ERDEMİR’den bertaraf işlemi için para alan firma zehirli atığı onların kontrolünde yok etmesi gerekirken bu zehirli atıklardan para kazanmaya çalıştığı belirtildi.
Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ekipleri bu sabah ORATEC’in depolama sahasına gelerek incelemelerde bulundu ve numune aldı. Çevrecilerde zehirli atıkların Gülüç ırmağı kenarında depolanmasına tepki gösterdi. 
ORATEC Firma sahibi Zafer Akyol’n yasa dışı yaptığı işlerden Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre bazı kişilerin kurumları adına rant elde ettiği ifade edildi. Zehirli atığın demir tozu olduğunu ve ihraç edeceği ifade eden ORATEC Firma Sahibi Zafer Akyol, “Çorbaya karıştırın için, ekmeğin arasına koyun yiyin bir şey olmaz!” açıklaması ile halk sağlığı ile adeta dalga geçiyor. 
Türkiye Cumhuriyeti Ordusunun göz bebeği, Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) bağlı olan ERDEMİR’in tehlikeli atıklarını bertaraf etme işini alan ORATEC firması Ereğli Bölücek Mahallesinde yasa dışı çalışmasına ERDEMİR içinde bulunan bazı yöneticilerin göz yumduğu iddia ediliyor. ORATEC firmasının Gülüç Irmağı kenarında bertaraf etmeden depoladığı zehirli atıklar yağmurla birlikte Gülüç Irmağına karışarak Ereğli ve Gülüç halkının sağlığını tehdit ediyor. 
Gülüç Irmağındaki suyu arıtarak fabrika içinde kullanan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları ORATEC’in yasa dışı işlerini görmezden gelerek kendi çalışanlarının sağlığını tehlikeye atıyor.

Editör: TE Bilisim