Filyos Ateş Tuğla Fabrikası çevreyi kirletmeye devam ederken Belediye Başkanı Ömer Ünal asıl sorumlunun Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıl işadamı İsmail Recai Şanlı'nın deniz kenarında bulunan Filyos Beach Resort Oteli kapatma kararı almasına neden olan olayla ilgili devreye giren başkan Ünal Şanlı'yı ikna etmiş sorunun çözüleceğini söylemişti. Ünal yaptığı açıklamada; "İsmail Bey, ‘en bu oteli kapatacağım' dedi. Fabrika yönetimi ve Sayın Valimiz Ali Kaban da konuyla ilgileniyor. 15 Mayıs’tan sonra fabrika, Eczacıbaşı'nın işini yapmayacak, yani üretimi durduracak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri geldi ve ayın 15'ine kadar süre verdi. Bu tarihten itibaren gürültüye ve toza neden olan maddenin üretimi gerçekleşmeyecek. Bizim amacımız; bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Filyos Ateş Tuğla' da çalışan işçiler de, İsmail Bey de, otelinde çalışan işçiler de bizim kardeşimiz. Ben her ikisine de zarar vermeden orta yolun bulunması taraftarıyım" demişti.

Ancak geçen bir yılı aşkın süreye karşın sorun çözülmedi. Elmas TV'nin sorularını yanıtlayan Ömer Ünal belediye olarak kendilerinin yaptırımı olmadığını ifade ederek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim