Zonguldak Kozlu ilçesinde güpe gündüz maskeli bir şahıs tarafından Belediye meclis üyesi Celal Murat Birinci’nin üzerine kurşunlar yağdı!

Murat Birinci omzundan ve ayağından almış olduğu kurşunlarla ağır yaralanırken polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kurşunu kim sıktı veya kim tarafından sıktırıldı?

Bunu emniyet güçlerinin çalışmalarıyla göreceğiz!

Ama inşallah bu olay zanlının saçma sapan bir ifadesiyle geçiştirilmez.

Gerçekten zanlının ifadesini şimdiden merak etmeye başladım.

İnşallah suikastı düzenleyen şahıs bir an önce yakalanır!

Peki Murat Birinci Kozlu’da neler yapıyordu?

Hatırlamak gerekirse, önce buna bakmak gerekiyor?

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ı sosyal medyadan sert bir dille eleştiren Birinci bununla da kalmamış, Ak Partili Bektaş’ı 9 ayrı imar yolsuzluğu ve usulsüzlüğü nedeniyle mahkemeye vermiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da bu davalara izin vermişti.

Biliyorsunuz ki, belediye başkanlarının, belediye ile ilgili konularda yargılanması için İçişleri Bakanı’nın onayı gerekiyor.

Yine Murat Birinci Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a yakın müteahhitlere nefes aldırmamış çoğunun inşaatını durdururken bazılarının ruhsatını iptal ettirmişti.

Birinci, Kozlu’da iki yıldır usulsüz olduğu iddia edilen inşaatları mahkeme kararıyla durdurmayı başarmış ama bir süre sonra yasa dinlemeyen müteahhitler yasalara aykırı olarak çalışmaya devam etmişti.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise olana bitene göz yummaya devam etmişti.

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar ise milletin gözüne baka baka, Oscar Ödüllerine aday olurcasına “Kozlu’da 2 yıldır inşaat yapılmıyor“ ifadelerini kullanarak yine Murat Birinci’yi ima ederek sarf etmiş olduğu, “Para verip Meclis Üyesi olanlar vardı. Kozlu'nun önünü tıkadılar. Böyle ahlaksız, seviyesiz süreç yaşıyoruz. Onun yüzünden inşaatlar durmuş. Belediye Başkanının yapacağı bir şey yok. Neden şikâyet ediyorlar. Bunların muhatap alınmaması gerekiyor” sözlerini kullanması hala hafızalardaki yerini koruyor.

Şimdi tüm bu gelişmelerden sonra Murat Birinci iki kurşunla hayat mücadelesi veriyor.

Kim yaptı veya kimler tarafından yaptırıldı bilemiyoruz.

Ama bu olaylardan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin.

Şimdi emniyet güçlerimize büyük görev düşüyor.

Suikastçı kimse bulunup olayın en hızlı şekilde aydınlatılması gerekiyor.

Biz olayın yakından takipçisi olacağız.

Bundan sonraki gelişmeleri bekleyip göreceğiz!