Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Ülkemizde, toplumsal refahın yükselmesinin bir şartı olarak, kamu hizmetlerinin engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımıza aynı kalitede hizmet ulaştırılması çabası gerekmektedir. Engellilerimizin, engelsiz yaşayabilmeleri için toplumun bilinçlenmesi ve toplum hayatına katılmalarını sağlayarak, politikalar üretilmesi gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı insanlık görevi olarak görmeliyiz. Çünkü bugün tamamen sağlıklı olabiliriz ancak daha sonra engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yoktur. Bu sebeple engellilerin yaşamını kolaylaştıran, onlara topluma daha çok katılma imkânı sağlayan çalışmalara önem vermeliyiz. Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. 
Bizler de yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların yani bizlerin en önemli sorumluluklarındandır. Çalışmalarımızı da bu doğrultu da sürdürmeye devam edeceğiz.

             Toplumu oluşturan tüm bireyler eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf etmeliyiz. Unutmamalıyız ki, hepimiz birer engelli adayıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, tüm engelli arkadaşlarımıza sağlıklı, güzel ve huzur dolu bir ömür dilerim." 

Editör: TE Bilisim