"— İlimiz genelinde, bugün itibari ile, 206 adet okulumuzun tadilat, bakım, onarım hizmetleri tamamlanmış olup, 26 adet okul ve kurum binalarının inşaatları yatırım programına alınmıştır.

— 10 adet okulumuz, Bakanlığımızın Yık-Yap modeli kapsamında projeleri hazır olup, süratle yıkılıp ihaleye çıkılmak suretiyle yapımına başlanacaktır.

— 10 adet okulumuz, depreme karşı güçlendirilme kapsamına alınmıştır.

— 46 adet okulumuzun doğalgaz dönüşümü sağlanmış olup, doğalgaz hattının geçipte, dönüşümü sağlanmayan hiç bir okulumuz kalmamıştır.

— Merkez ve Ereğli ilçemizde olmak kaydıyla, 2 adet ilçemizde “Bilim-Sanat” merkezimiz mevcuttu. Bugün itibari ile artık, Çaycuma, Devrek ve Alaplı ilçelerimizde de “Bilim-Sanat” merkezlerimiz faaliyetlerine başlamış olup, kurum müdürlerimizin atanması gerçekleşmiştir.

— İlimizde sadece 3 ilçemizde ( Merkez ilçe, Ereğli, Çaycuma ), E-Sınav merkezimiz bulunmaktaydı. Bu merkezlere, Devrek, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerimizide ekleyerek, bugün itibari ile toplam 7 ilçemizde E- Sınav merkezi adedine ulaşmış bulunmaktayız. Bu sayede vatandaşlarımız, ehliyet sınavlarını, Açık öğretim, lise ve ortaokul sınavlarını dışardan bitirme imkânına kavuşmuş olacaklardır.

Diğer yandan,

12 derslikli Cumhuriyet Ortaokulumuzu 16 derslikli, 16 derslikli Yayla Ortaokulumuzu 24 derslikli, 12 derslikli Üzülmez İlkokulumuzu 16 derslikli hale dönüştürme inşaatları, Bakanlığımız tarafından, ihale izni alınmasına gerek duyulmaksızın “ Yık-Yap “ modeli kapsamında, süratle ihaleye çıkılmak sureti ile inşaasına başlanacaktır.

İlimizde yapılan bu muazzam hizmetler ve başlanacak yatırımlar için, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer’e, Milletvekillerimize, Zonguldak Valimiz Sn. Mustafa Tutulmaz’a ve Milli eğitim Müdürümüz Züleyha Aldoğan’a şükranlarımızı arz ederiz.

Saygılarımla."

Editör: TE Bilisim