Hafta sonunun ardından insanlar, yeni haftanın ilk günü ve hafta genelinde hava durumunun nasıl olacağı araştırılıyor. İkamet ettikleri illerde hava sıcaklıklarını ve en son tahminleri sorgulayan vatandaşlar Meteoroloji'den gelen bilgileri öğrenmek istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Sinop çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarında İç Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

2 İLE DİKKAT!

Genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege’de yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Antalya’nın batı kıyıları ve doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Antalya ve Muğla civarında meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Sinop dışında) yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 4°C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DÜZCE 7°C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KASTAMONU 3°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK 9°C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

MARMARA

Parçalı ve az, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren Trakya kesimi, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale’nin kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE 11°C, 18°CParçalı ve az, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 7°C, 16°CParçalı ve az, zamanla çok bulutlu

KIRKLARELİ 7°C, 15°CParçalı ve az, zamanla çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

KOCAELİ 8°C, 20°CParçalı ve az, zamanla çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege’de yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 3°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

İZMİR 12°C, 18°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 10°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

MUĞLA 6°C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, iç kesimlerin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya’nın batı kıyıları ile doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 12°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü yağışlı

ANTALYA 13°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı kıyıları ile doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 11°C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü yağışlı

ISPARTA 6°C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 8°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ÇANKIRI 5°C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ESKİŞEHİR 4°C, 17°CParçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

NEVŞEHİR 6°C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

Editör: TE Bilisim