Ekim ayı meclis toplantısının 1. oturumu Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumuna ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

2007 yılı İl Özel İdaresi bütçesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün Beycuma okullarına kapalı spor salonu yapımı harcama kaleminden 30 bin lira, Merkez ilçedeki öğrencilerin sosyal aktiviteleri harcama kaleminden 45 bin lira olmak üzere, toplam 75 bin lira ödeneğine tenzil edilerek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün bariyer korkuluk yapımı harcama kalemine 30 bin lira, yol beton kanal yapımı harcama kalemine ise 45 bin lira aktarılması hususu görüşülmesine geçildi.  İlk olarak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, strateji geliştirme müdürü Burhan Gebedek'e söz verdi. Gebedek, İl Genel Meclisi üyelerine ödeneğin tenzil edilmesi konusunda bilgiler verdi.

Ardından, CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, itiraz etti. Okulların spor salonlarının ödeneklerini ve sosyal aktivite harcama kalemlerinin yol ve suya aktarılmasına tepki gösterdi. Yılmaz; "ödemenin başka tarafa aktarılmasından daha çok ödeneğin artırılmasını beklerdik." ifadelerini kullandı.

Ak Parti grup başkan vekili İsmail Terzi'de "Ödenek üç yıldan beri bütçe de duruyor.  Üç yıldan beri yer bulunamadı. Bundan dolayı bu ödenekleri aktarıyoruz. Eğer yer bulunduğu takdirde yıl başındaki bütçe tekrar konulabilir. Bu konuda büyütülecek bir şey yoktur." dedi.

Karşılıklı tartışmalar bir süre devam etti. Gündem maddesi meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Ardından İl Genel Meclisi üyeleri Rahmi Albuz ve Fevzi Adıbay tarafından meclise şu şekilde önerge sunuldu; "Hacımusa grup yolunda heyelan olduğundan,  gerekli çalışmaların yapılarak yolun güvenli bir şekilde trafiğe kavuşturulması için 2017 yılı ek yatırım programına alınması talep edildi. Önerge ilgili komisyona havale edildi."  

Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu söz alarak tartışmalara ilgin açıklamalar yaptıktan sonra, sözü Yol ve Ulaşım Müdürü Sertaç Yavuz'a verdi. Yavuz, KÖYDES ödeneklerindeki harcama kalemleri ve kesintilerle ilgili detaylı bilgiler sundu. Ayrıca asfalt pinelt tesislerinin doğalgaz giderleri konusunda bilgiler verdi. Ve bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Köydes ödeneklerindeki kesintiler ve harcamalarla ilgili görüşlerini ve tepkilerini sundular. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda gerginlik hat safhaya çıktı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli gündem dışı maddelere geçmeden toplantıyı bitirme kararı aldı. Gelecek toplantının günü ve saatinin belirlenmesi ile meclis sona erdi.

Editör: TE Bilisim