TBMM Amasra Maden Faciasını Araştırma Komisyonunda sert tartışmalar yaşandı. AKP'li Ali Özkaya, CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'a, “Sen kimsin, siyasetin profesörü müsün?” dedi.

Yavuzyılmaz da, “Sen benimle yolsuzluk, usulsüzlük, kamu zararında aşık atamazsın” cevabını verdi. CHP'li Kani Beko ise AKP'li Özkaya'ya çıkışarak, “Benim kafamın tasını attırma” dedi.

Yavuzyılmaz, Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu'nun 8 Kasım günü Zonguldak AKP İl Başkanlığını ziyaret ettiğini daha sonra da komisyon toplantısına geldiğini belirterek, “İl Başkanının yönlendirme yapıp yapmadığını nasıl ölçeceğiz; böyle ziyaret olur mu?” dedi.

AKP'li Ali Özkaya, “Ayıp, konuştuğu şeylere bak” diye araya girince tartışma başladı ve tutanaklara şöyle yansıdı:

Özkaya (AKP): “Biz, İstanbul’da yüzde 35 CHP’ye, 30’u İYİ Parti’ye, gerisini HDP’ye dağıtıyoruz” diyeni eleştiriyor musun?

Yavuzyılmaz (CHP): Siz, benle yolsuzluk, usulsüzlük, kamu zararında âşık atamazsınız.

BEN BU İŞLERE CHP’YE DAVA AÇARAK BAŞLADIM

Özkaya (AKP): Kimsin ki sen, âşık atamayayım? Ben bu işlere 1992’de Ankara Hukuk’u bitirip CHP’ye dava açarak başladım.

Polat Türkmen (AKP): Lütfen burası âşık atma yeri değil.

Yavuzyılmaz (CHP): TTK yöneticilerinin Zonguldak AKP İl Başkanlığına gitmesini, talimat almasını kabul ediyor musunuz?

SEN NE BİÇİM ADAMSIN?

Özkaya (AKP): Senin gibi bir adam görmedim ben, her işe karışan. Ne biçim adamsın. Sen siyasetin profesörü müsün?

BENİM KAFAMIN TASINI ATTIRMA

Kani Beko (CHP): Düzgün konuş, benim kafamın tasını attırma.

SES KAYDI DİNLETİLDİ

Komisyon toplantısına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz da, madende patlama yaşanan bölgeye hava sağlayan 4 pervaneden birinin tamir edilmesi için beklenen ‘Kelepçe' ile ilgili facia günü yapılan görüşmenin ses kaydını dinletti.

Saat 11.30'da yapılan konuşmaya ilişkin ses kaydında; pervanenin tamiri için gelecek personel, “Vardiyaya gece geleceğim” diyor ancak madende üretim ve çalışmanın devam ettiği anlaşılıyor.

Komisyonda konuşan TTK Karadon Müessese Müdürü Fazıl Uncu ise, “Pervanenin birinin arızalı olduğu ve bu nedenle gazın yükseldiği iddiası var ama hiçbir yükselme yok. 3 tane pervane yeterli havalandırma yapıyor, gaz değerlerinde bir kıpırdama olmadığı da kayıtlarda görülecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim